Bu haber kez okundu.

Dumansız Hava Sahasına Destek Veren İşletmelere Teşekkür Belgesi
banner229

Siirt’te dumansız hava sahası çalışmalarına destek olan işletme sahiplerine teşekkür belgesi verildi.

Dünya Tütünsüz Günü dolayısıyla İlimizde Halk Sağlığı Müdürlüğü Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar Programlar ve Kanser Şubesi koordinasyonluğunda çeşitli etkinlikler yapıldı.

Merkez Toplum Sağlığı Merkezi tarafından Sağlıklı Yaşam Aracı ile Halk Sağlığı Müdürlüğü önünde stand açıldı ve vatandaşlara broşür dağıtıldı.

 Ayrıca Dumansız Hava Sahasına Destek veren işletmelere örnek davranışlarından dolayı Halk Sağlığı Müdürü Dr. Erol Emre Ömür tarafından teşekkür belgesi verildi.

Sigaraya başlamanın iradesizlik, bırakmanın da çok iyi bir irade gerektiğinin altını çizen Halk Sağlığı Müdürü Dr. Erol Emre Ömür, "Sigarayı gerçekten bıraktıktan sonra insana verdiği mutluluk, huzur ve sağlık her şeyin üzerindedir.

Bu nedenle sigara ve tütün kullanan Siirtli hemşehrilerime kardeşlerime buradan sesleniyorum, sigarayla ilişkilerini biran önce bıraksınlar ve hayatın gerçek lezzetine tadına varsınlar. Kendisi de esasen bir uyuşturucu olan tütün ve tütün mamulleri de mücadele hükümetimizin çok önemli önceliklerinden biri haline gelmiştir.

 Gerçekten de bu illetlere karşı ciddi mücadeleyi yürütüyoruz. Dumansız hava sahası uygulanmaya başladığında Türkiye de birçok kişi buna inanmadı. Bunun uygulanamayacağını çok kişiden duyduk. Aradan geçen yaklaşık 9-10 yıl sonra bugün Türkiye de kapalı mekanlarda tütün ve sigara kullanımı neredeyse çözülmüş durumda.

Bunda ciddi denetimler yapılmasının önemli katkısının olmasıyla birlikte halkımızın esnafımızın vatandaşımızın bu konuya sahiplenmesi ona destek vermesi çok önemli bir yer tuttuğunu söyledi.

Halk Sağlığı Müdürlüğüne bağlı hizmet veren Merkez KETEM Sigara Bırakma Polikliniği yardımıyla sigarayı bırakan vatandaşlara Halk Sağlığı Müdürü Dr. Erol Emre Ömür tarafından teşekkür belgesi verildi.

Merkez KETEM'de çalışan Dr. Zozan Hakimoğlu ve Halk Sağlığı Müdürlüğünde çalışan Psikolog Dündar Dörtbudak tarafından ilimizde bulunan okul yöneticileri ve öğretmenlere "Sigaranın Zararları, Bağımlılığı ve Sigara İçen Çocuklara Yaklaşım" hakkında eğitim verildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.