Bu haber kez okundu.

Siirt Üniversitesi  Akademisyenlerinden Prof. Dr. Ali Akgül, “Türkiyenin En İyi Matematik Bilim İnsanları Listesinde” Yer Aldı
banner229

Ülkemizde toplam 19 akademisyenin yer aldığı “Türkiye'nin En İyi Matematik Bilim İnsanları Listesinde”, Siirt Üniversitesi Matematik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Akgül yer alarak büyük bir başarı elde etti.

Türkiye'nin En İyi Matematik Bilim İnsanları Listesi, matematik alanındaki en iyi akademisyenleri research.com ( https://research.com/scientists-rankings/mathematics/tr ) adresinde sıralandı. Sıralamanın 3. baskısı OpenAlex ve CrossRef gibi çeşitli veri kaynaklarından birleştirilmiş veriler kullanılarak oluşturuldu. Alıntıya dayalı ölçümlerin geliştirilmesine yönelik bibliyometrik veriler 21.11.2023 tarihinde toplandı. Sıralamadaki konum, yalnızca incelenen bir disiplin için yayınları ve alıntı ölçümlerini hesaba katan araştırmacının D-indeksine (Disiplin H-indeksi) dayanılarak oluşturuldu.

Bu önemli başarıyı elde eden Siirt Üniversitesi akademisyenlerinden Prof. Dr. Ali Akgül’ü makamında ağırlayan Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Şındak, “Üniversitemizin akademik başarılarına bir yenisinin eklenmiş olmasının sevincini yaşıyoruz. Meslektaşım Prof. Dr. Ali Akgül, Üniversitemizi kendi alanında başarı ile temsil eden akademisyenlerimizdendir. Başarılarını yakından takip ediyoruz ve başarının tesadüf olmadığını biliyoruz. Almış olduğu bu derece ile bizleri mutlu etmiştir. Kendisini tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.” dedi.

Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Şındak’a teşekkürlerini sunan Prof. Dr. Ali Akgül ise “Huzurlu bir ortamda çalışınca üretkenliğimizi de ortaya çıkarabiliyoruz. Bize bu huzurlu ortamı sağlayan ve üretkenliğimizi destekleyen başta Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Şındak olmak üzere üst yönetimimize teşekkür ediyorum.” dedi.



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.