Bu haber kez okundu.

Yılın Son Gününü Çocuk Evlerinde Bulunan Çocuklarla Geçirdiler
banner229

Yılın son gününde Çocuk Evlerinde bulunan çocukları ziyaret eden Vali Ali Fuat Atik, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Siirt Milletvekilimiz Prof.Dr. Yasin Aktay, Belediye Başkan Vekili Ceyhun Dilşad Taşkın ve AK Parti İl Başkanı Fuat Özgür Çalapkulu çocuklarla birlikte eğlenceli vakit geçirdiler.

Vali Ali Fuat Atik ve beraberindekiler çocukların yeni yılını kutlayarak, çocuklara çeşitli hediyeler dağıttılar.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Siirt Milletvekilimiz Prof.Dr. Yasin Aktay çocuk evlerini ziyareti sırasında yaptığı açıklamada, aile odaklı hizmetlere geçiş sistemi içerisinde bu evlerin önemli bir model olduğunu belirterek, ev ortamının sosyal ve akademik yönden çocuklara büyük katkıda bulunduğunu vurguladı.

Vali Ali Fuat Atik yaptığı açıklamada, “Her çocuk özeldir, çocuk evlerimizde kalan bu yavrularımız da çok özel çocuklar. Sosyal hayatın içinde, topluma yararlı ve özgüvene sahip bireyler olarak yetişmeleri için devletimiz her türlü imkânı kendilerine sağlıyor. Milletine, bayrağına ve milli değerlerine sahip çıkan güzel insanlar olarak yetişmeleri için biz de elimizden gelen gayreti gösteriyoruz.

Bugün bu yavrularımızla çok güzel anlar geçirdiklerini belirten Vali Atik, çocukların her türlü ihtiyaçlarının Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü tarafından karşılandığını ve onların bir ev ortamında yuva sıcağında yetiştirildiklerini, Bizlere birer emanet olan bu yavrularımızın her türlü sorunlarıyla ilgilenmek bizler için bir görev olmasının ötesinde, hepimizin bir sonraki ziyaret için gün saydığı ve manevi olarak büyük haz aldığımız durumdur.

Çocuklarımızı ziyaret ettiğimizde gözlerindeki ışıltıyı görmek, onlarla beraber aynı çatı altında toplanmak bizleri çok mutlu etmektedir. Bugün olduğu gibi her fırsatta bu yavrularımızı görmek ve onlarla kendileri ve gelecekleri hakkında sohbet etmek, onların geleceğe umutla bakmalarını sağlamak için elimizden gelen gayreti göstereceklerini söyledi.”

Belediye Başkanı Ceyhun Dilşad Taşkın ise, "Çocuk evleri, sevgi evleri bizim için çok önemli. Bütün çocuklar, gençlerimiz bizim için çok önemli. Bizim için, bizim geleceğimiz adına, devletimizin milletimizin bekası adına bu gençlik çok önemli, bu çocuklar çok önemli. Tabi onlara daha iyi bir gelecek hazırlamak, onların mutluluğunu ve geleceğe daha güvenli yürümesini sağlamak amacıyla çok iyi bir eğitim vermek onların, kalplerini, vicdanlarını merhametlerini geliştirmek. Zihinlerini akıllarını donatmak ve becerilerini geliştirmek devletimizin olduğu gibi belediyelerimizin olduğu gibi sivil toplum örgütlerinin de en önemli görevidir.

Bizler de belediye olarak bu ve bunun gibi etkinlikleri her zaman destekliyoruz. Gençliğimize yönelik, çocuklarımıza yönelik çok sayıda proje, program yürütüyoruz. Annelere yönelik çok sayıda program yürütüyoruz. Siirt Belediyesi her zaman çocuk evlerinde kalan, sevgi evlerinde kalan çocuklarımızın yanındadır" dedi.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Gökhan Marakçı’da "Çocuk Evleri'nde büyüyenlerin, akademik başarılarının neredeyse yüksek olduğunu, ev modelinin çocukları sosyal hayata çok daha iyi hazırladığını vurguladı.

DEVLET HASTANESİNDE YATAN HASTALARI ZİYARET ETTİLER

Vali Ali Fuat Atik, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Siirt Milletvekilimiz Prof.Dr. Yasin Aktay, Belediye Başkan Vekili Ceyhun Dilşad Taşkın ve AK Parti İl Başkanı Fuat Özgür Çalapkulu, Siirt Devlet hastanesinde yatan hastaları ziyaret ederek, geçmiş olsun dileğinde bulunarak, hasta ve hasta yakınlarının yeni yılını tebrik ettiler.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.