Bu haber kez okundu.

Vali Tutulmaz,Doğan Köyünde
banner229
Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz, Pervari ilçesine bağlı Doğan Köyünde, taziye ziyaretinde bulunarak, halkın sorun ve taleplerini dinledi.
Vali Mustafa Tutulmaz beraberinde, 3. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Halil Soysal, Cumhuriyet Başsavcısı Alpaslan Ağçakale, Pervari Kaymakamı Murat Kahraman, İl Emniyet Müdürü Metin Özkan, İl Özel idaresi Genel Sekreteri Recep Güldoğan, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Enis Önen ile birlikte, Doğan köyünde taziye ziyaretinde bulunarak, halkın sorun ve taleplerini dinledi.
Vali Tutulmaz, Doğan köyü kırsalında Yıldırım çarpması sonucu yaşamını yitiren Rojin Benek adlı kız çocuğunun ailesine ve köylülere taziye ziyaretinde bulunarak, başsağlığı dileğinde bulundu. Siirt’li İşadamı Ali Kara tarafından annesi adına yaptırdığı “Saide Kara” Camii ve Taziye evinde Benek ailesi ve köylülerle bir araya gelen Vali Mustafa Tutulmaz,“Devlet olarak her zaman Vatandaşlarımızın yanındayız. Vatandaşlarımızla bir ve beraberiz, her türlü acılarını ve sevinçlerini paylaşıyoruz. Merhuma Allah’tan rahmet diler, acılı ailemize ve tüm Doğan köylülerimize başsağlığı diliyorum.”dedi.
Daha sonra Pervari İlçe Müftüsü Muhammed Özdemir tarafından dua okundu. Köylülere tek tek söz hakkı vererek, kendilerinden sorun ve taleplerini dinleyen Vali Tutulmaz,’Pervari ve doğan köyü arasındaki 45 Km’lik yolun ıslah edilmesi için çalışma başlattıklarını ifade ederek, Çemikari yaylası üzerinden de bağlanan köy yolunun, İl Özel idaresi tarafından ıslah edilmesi amacıyla çalışma başlatacaklarını ayrıca Cemikari yaylası üzerinde yeni bir güvenlik yolunun yapımının Bakanlığa teklif edildiğini’ söyledi.
Vali Tutulmaz, köyümüzde ilk defa bir Lise yapılacağını belirterek, Lisemiz ile ilgili proje ve etüt çalışmalarının tamamlandığını yakında ihaleye çıkacaklarını belitti. Köydeki gençler için de bir “Halı saha“ yapılacağını belirten Vali Tutulmaz, Köydeki genç kardeşlerimizin boş zamanlarını spor yaparak geçirmelerini hedefliyoruz.”dedi.
Vali Tutulmaz ve beraberindeki heyet daha sonra Şehit Üsteğmen Korhan Zağralı İlk ve ortaokulunu ziyaret ederek, öğretmen ve öğrencilerle sohbet etti. Yapımı yeni tamamlanan 12 derslikli Şehit Üsteğmen Korhan Zağralı Ortaokulunu gezerek inceleyen Vali Tutulmaz, yetkililerden bilgi aldı.
Burada incelemelerinin ardından, ‘Doğan Köyü Şehit ve Gazi Aileleri Derneği’ni ziyaret eden Vali Tutulmaz ve beraberindeki heyet, daha sonra Siirt’te döndü.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.