Bu haber kez okundu.

VALİ TUTULMAZ, İNCELEMELERDE BULUNMAK ÜZERE, KURTALAN İLÇESİNİ ZİYARET ETTİ
banner229
Siirt valisi Mustafa Tutulmaz, incelemelerde bulunmak üzere Kurtalan ilçesini ziyaret etti.
Vali Mustafa Tutulmaz, İl Emniyet Müdürü Metin Özkan ile birlikte, Kurtalan ilçesini ziyaret ederek, bir dizi incelemelerde bulundu. Vali Tutulmaz ilk olarak, Kurtalan ilçesinde, hayırsever vatandaşların ve Siirt İl Müftülüğünün desteğiyle yapılan “Medine Camisi ve Taziye Evi” nin açılışına katıldı.
“MEDİNE CAMİSİ VE TAZİYE EVİ” NİN AÇILIŞI YAPILDI
Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz Beykent Caddesi’nde bulunan Medine camisinin açılışında yaptığı konuşmada,‘Camilerin birlik ve beraberliğin yeri olduğunu’ söyledi. Camilerin yapılmasında katkı sunanlara teşekkür eden Vali Tutulmaz "Camilerde insanlar hep birlikte inançlarını yerine getirmek için buluşuyorlar. Biz de toplum olarak özellikle camilerimizi yaşatmamız, sahip çıkmamız gerekiyor. Kültür ve Medeniyetimizin ayrılmaz bir parçası olan Camiler, toplumsal yaşantımızın ve inancımızın önemli değerlerini oluşturur." dedi.
İl Müftüsü Faruk Arvas da Medine Camisinin, ‘Kurtalan Medine Cami Onarma ve Yaşatma Derneği’, hayırseverlerin ve Diyanet İşleri Başkanlığı’nın da katkılarıyla tamamlandığını, toplamda 1 milyon 300 bin Tl’ye mal olduğunu söyledi.
Buradaki törene; Kurtalan Kaymakamı Oktay Ateş, Baykan Kaymakamı Mehmet Kocabey, İl Emniyet Müdürü Metin Özkan, Kurtalan Belediye Başkan vekili Adil Uyanık, AK Parti milletvekilli adayı Fevzi Sevgili, Daire Müdürleri ve vatandaşlar katıldı.
Cami açılışının ardından, Kurtalan Müftülüğü’nce yapımına devam edilen 60 Yataklı Yatılı Kız Kur’an kursunu da ziyaret eden Vali Tutulmaz, Kur’an Kursu ile ilgili yetkililerden bilgi aldı.
ASAYİŞ VE GÜVENLİK TOPLANTISI YAPILDI
Kurtalan Asayiş Komando Bölük komutanlığını da ziyaret eden Vali Tutulmaz, burada Emniyet ve Jandarma yetkilileri ile ilçenin güvenlik ve asayiş ile ilgili toplantı gerçekleştirdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.