Bu haber kez okundu.

Vali Tutulmaz, Çetin Barajında İncelemelerde Bulundu
banner229
Vali Mustafa Tutulmaz, ülkemizin tek başına 40 saatlik ya da 365 bin kişinin enerji ihtiyacını karşılayacak kapasitede olacak Çetin Baraj inşaatında incelemelerde bulundu.
Baraj inşaat çalışmaları hakkında bilgi alan Vali Tutulmaz işçi istihdamında yaşanan küçük çaplı sorunlara değinerek “Burada hakkaniyete uygun olarak bütün köylerden görüşlerine bakılmaksızın işçi istihdam ediliyor. Bu memnuniyet verici. Zaten bizde tek bir köyden veya bir görüşten işçi istihdamına karşıyız” dedi.
3.Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Halil Soysal, Şirvan kaymakamı Mehmet Öztürk ve İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Şenol Yeloğlu ile birlikte Şirvan ilçesine bağlı bazı köylerde incelemelerde bulunan Vali Tutulmaz, Çetin Barajı inşaat şantiyesine geçti.
Vali Tutulmaz burada yüklenici firma Statkraft’ın Proje Müdürü Haldun Kahyaoğlu ve diğer yetkililerinden baraj inşaatı ve kapasitesi hakkında bilgi aldı. Statkraft firmasının Norveç kökenli 120 yıllık bir firma olduğunu belirten Kahyaoğlu ve diğer yetkililer, firmanın iş güvenliğine büyük önem verdiğini ve iş kazalarını sıfıra indirmeyi amaçladıklarını belirttiler. Sosyal sorumluluk projelerine de büyük önem verdiklerini belirten firma yetkilileri, ‘inşaat çalışmalarında oluşan tozdan nedeniyle köylünün uğradığı zararı telafi etmek için bile ödeme yaptıklarını ve bu güne kadar inşaat harcamaları hariç olmak üzere sosyal sorumluluk ve kamulaştırma işlemleri için 50 milyon TL ödeme yaptıklarını’ açıkladılar. Açıklamaların ardından yapımı tamamlanan ve her biri 830 metre uzunluğunda olan iki derivasyon tüneli ile baraj inşaat alanında incelemelerde bulunuldu.
 Baraj inşaatı ve kapasitesi hakkında bilgi veren Genel Müdür Haldun Kahyaoğlu, barajın asfalt dolgulu bir baraj olduğunu belirten Kahyaoğlu “Bu bölgede 650 milyon avroluk yatırımlar yürütüyoruz. Projemiz 145 metre yüksekliğinde 10.5 milyon metreküp gövde dolgu hacmi olan bir baraj. İlk kez böyle bir baraj yapılıyor. Yenilenebilir bir enerjiye kendisini inandırmış bir firmayız. 610 milyon metreküp su toplanacak.11 ayrı ülkeden yaklaşık bin kişi baraj inşaatında çalışıyor. Yılda 1145 cgbayt elektrik üretilecek. Bu üretim tek başına ülkemizin 40 saatlik enerji ihtiyacını ya da 365 bin kişinin elektrik ihtiyacını karşılamaya yetiyor. 2018 yılının ikinci yarısında elektrik üretimine başlamayı planlıyoruz.” dedi.
 Vali Tutulmaz’da yaptığı konuşmada,”Baraj inşaatının yeni bir teknoloji ile inşa edildiğini belirterek aynı zamanda işsizliğin giderilmesinde de büyük katkıda bulunduğunu” söyledi. Vali Tutulmaz,“Baraj Türkiye de ilk defa denenen bir sistemle yapılıyor. Dolayısıyla bir teknoloji transferi de söz konusudur. İlimizde 18 tane HES in yapımı ile ilgili proje var. Bunlardan üç tanesi faaliyette, üç tanesinin de çalışmaları devam ediyor, diğerleri de fizibilite çalışmaları aşamasında, bunlarda en kısa zaman bitirilecek. İlimiz bir enerji üssü haline gelecektir. Bu yatırımların tamamlanması ile birlikte ülkemizin yenilenebilir enerji ihtiyacının karşılanmasına büyük katkıda bulunulacaktır.” Şeklinde konuştu.
 Vali Tutulmaz daha sonra çevre köylerin muhtarları ile baraj yetkililerinin katıldığı bir toplantı düzenledi. Bu toplantıda istihdam konusunda zaman zaman yaşanan küçük çaplı sorunlar ile firmanın yapacağı lisenin yerinin belirlenmesi konusunda görüş alışverişinde bulunuldu. Firma yetkililerinin istihdam konusunda çevre köylerde oturan vatandaşlara görüşlerine bakılmaksızın ihtiyaç oranında iş verdiklerini açıklamaları üzerine Vali Tutulmaz, bunun böyle olmasının sevindirici olduğunu belirterek” “Burada hakkaniyete uygun olarak bütün köylerden görüşlerine bakılmaksızın işçi istihdam ediliyor. Bu memnuniyet verici. Zaten bizde tek bir köyden veya bir görüşten işçi istihdamına karşıyız. Bu nedenle firma yetkililerinin istihdam politikalarını böyle sürdürmeleri yararlı olur.” dedi.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.