Bu haber kez okundu.

Terör Mağduru Ailelere Yardım
banner229
Şırnak'ın Cizre ve Silopi ilçelerindeki terör olayları nedeniyle evlerini terk ederek Siirt'teki akrabalarının yanına sığınan ailelere hayırseverler destek oluyor.
Siirt Gönül Elçileri Derneği tarafından bir süre önce | | | başlatılan "Gönül Köprüsü Kampanyası" kapsamında yapılan yardımlar, dernek yöneticileri tarafından ailelere ulaştırılıyor. Dernek Başkanı Murat Coşar, bugüne kadar çeşitli yardım kampanyaları düzenlediklerini ve şu anda terör mağduru ailelere destek olduklarını söyledi.
Siirt'e göç eden ailelere ziyaretlerde bulunduklarını belirten Coşar, "Bölgemizdeki olaylardan dolayı çevre illerden bir iç göç yaşadık. terör mağduru insanlar çok zor şartlar altında yaşıyorlar. Onlara destek olmak için topladığımız çeşitli yardımları dağıtmaya başladık.
Hayırseverler ile bu aileler arasında gönül köprüsü kurulmasına aracılık ediyoruz" diye konuştu. Coşar, en son Siirt'teki yakınlarına misafir olan 20 kişilik bir aileye yardım ulaştırdıklarını belirterek, "Evde 12 yaş altında en az 10 çocuk vardı. Ailenin erkeklerinden biri el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu yaralanmış.
Vücuduna saplanan şarapnel parçaları nedeniyle iki kez ameliyat edilmiş. Kendisine geçmiş olsun dileklerimizi ilettik. Eve gittiğimizde çok duygulandık. Çocuklardan biri de engelli.
Cizre'de rehabilitasyon merkezine gidip tedavi oluyormuş ancak Siirt'te şimdilik bu imkanı bulamamış. Mağdur aile çocukları bez dahi alamayacak durumda. Onlara gerekli yardımları ulaştırdık ve bu desteklerimiz sürecek" diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.