Bu haber kez okundu.

TEKSTİLKENT PROJESİ’ HAYATA GEÇİYOR
banner229
Geçen hafta içerisinde imza töreni düzenlenen Turizmin Geliştirilmesi Projesinin ardından, ikinci müjde Dicle Kalkına Ajansından geldi. Ajansın Siirt yatırım Destek Ofisinin hazırladığı ve 800 kişiye istihdam sağlayacak olan ‘Siirt TekstilKent Projesi’ imza töreni gerçekleştirildi.
İki yıl içerisinde bitirilmesi planlanan Tekstilkent, bu alanda faaliyet gösteren firmalara belirli bölümler verilerek, tahsis edilecek. Böylelikle sabit yatırım gerekmeden firmalar faaliyetlerini sürdürebilecekler.
Siirt Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Ömer Faruk Mergen, proje hakkında sunum yaparak, bilgi verdi. İmza töreninde basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Vali Mustafa Tutulmaz, Siirt’in nüfus bazında Ajanstan en fazla yararlanan il olduğunu belirterek, bunun sağlanmasına emeği geçen Dicle kalkınma Ajansına ve Siirt Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Ömer Faruk’ Mergen ‘e teşekkür etti.
Bu yıl proje bazında da il olarak büyük bir atak içerisinde olunduğunu kaydeden Vali Tutulmaz, Siirt’te yapılan projeler hakkında bilgiler verdi.
Tekstilkent projesinin geçen yıldan beri kamuoyunda sık sık gündeme geldiğini hatırlatan Vali Tutulmaz, “Geçen hafta Mardin ilinde düzenlenen Dika yönetim kurulu toplantısında proje onaylandı. İlimizde Organize Sanayi Bölgesinde yer tahsisi yapılan Tekstilkent projesinin ilimizdeki istihdam sorununa önemli bir katkı sunmakla birlikte, gelişmekte olan illerde bu tür projeler kalkınma lokomotifi görevini görürler.
Kalkınma ajansının desteklediği bu projeye Siirt İl Özel İdaresi %25 lik bir payla paydaş kuruluş olup, inşallah bundan hep birlikte verim alacağız.” dedi. Bölgenin kalkınma lokomotifi konumundaki Dicle Kalkınma Ajansından, nüfus oranına göre en fazla proje üreten ve en çok faydalanan il konumunda olduklarını ifade eden Vali Tutulmaz, “Dika kaynaklarından Siirt ilimizin Turizm gelişimine katkı sunacak Taşbaşı (Rasıl hacar) projesi 7 Ocak’ta ihaleye çıkılacaktır.
Ayriyeten Siirt ilimizde özdeşleşen Tarihi Siirt çarşısı projesi devam etmekte, öte yandan Kezer mesire alanı içerisinde “Şehr-i Park” projemiz tüm hızıyla devam etmektedir.” dedi.
Vali Tutulmaz, Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), Baykan ilçesine bağlı Hz. Veysel Karan-i Türbesi etrafında bulunan çarpık yapılardan arındırarak, çevre düzenlemesi yapılması konusunda çalışmalara başlanacağını sözlerine ekledi.
İmza törenine katılan Siirt Ak Parti Milletvekili Prof. Dr. Yasin Aktay ise ‘Daha önce ilimizde yatırım yapmak isteyen yatırımcılara ilin potansiyeli hakkında yeteri kadar bilgi veremediklerini ancak ajansın verdiği bilgilerle bunu şimdi daha rahat bir şekilde sağlayabildiklerini’ söyledi.
Bölgenin kalkınması için özel sektörün yatırım yapmasının sağlanması gerektiğini belirten Prof.Dr Aktay,’Halıcılık, Güneş Enerjisi, TOKİ konutları ve Pervari’de Siirt Üniversitesi bünyesinde kurulacak meslek yüksek okulu Arıcılık bölümü hakkında’ bilgi verdi.
Bir süre önce Dika Genel Sekreterlik görevine başlayan Yılmaz Altındağ’da hedeflerinin bölgenin kalkınması olduğunu belirtti. Bölgenin kalkınması için alışıla gelen projelerin dışında çalışmalar yapmamızı gerektiğine vurgu yapan Altındağ,”Öncelikle dört ilin bir kere röntgeninin çekeceğiz. Analizini yapacağız. Doktor teşhisi koyacak. Ona göre reçete verecek. Bundan her türlü çalışmayı bizden bekleyin.
Avrupa Birliği kriterlerine göre kurulan bu ajansların temel kaynağı projelerdir. Tek hedefimiz var. O da bölgenin kalkınmasıdır. Siirt tekstil kent projesi göçü durdurmaya yönelik bir proje. Buradan göç eden insanlarımız, İzmir Bursa ve İstanbul gibi illerde tekstil alanında faaliyet gösteriyorlar. Siirt’te bu konuda hazır bir potansiyel bulunuyor.”dedi.
Daha sonra tekstil kente ilişkin protokol, Vali Tutulmaz ve Genel Sekreter Altındağ tarafından imzalandı.
Valilikte düzenlenen imza törenine; Vali Mustafa Tutulmaz, Siirt Ak Parti Milletvekilli Prof. Dr. Yasin Aktay, Dicle Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ, Vali yardımcısı Bahadır Yörük, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Recep Güldoğan, Kurum Müdürleri, Siirt Ak Parti İl Başkanı Özgür Çalapkulu, basın mensupları ve davetliler katıldı.

Anahtar Kelimeler:
SiirtDikaValilikTekstilkent
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.