Bu haber kez okundu.

Tarım Müdürlüğü Personeline “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Eğitimi” Verildi
banner229

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı koordinasyonunda Türkiye genelinde yürütülen “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Eğitim Seminerleri” Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı bünyesinde de devam ediyor. Bu kapsamda İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü  koordinasyonunda seminer gerçekleştirildi.

Kadına şiddete karşı  toplumsal  farkındalık oluşturmak, duyarlılığı artırmak ve toplum bilincini yükseltmek amacıyla  yürütülen eğitim çalışmaları İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü personeline yönelik de gerçekleştirildi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Kadının Statüsü Genel Müdürlüğü'nün yürütmekte olduğu "Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Ulusal Eylem Planı" çerçevesinde Siirt Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından; kadına yönelik şiddet konularında toplumsal farkındalık, duyarlılık, bilinç kazandırmak ve zihniyet dönüşümünü sağlamak hedefi bağlamında İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü personeline “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Eğitim Semineri” verildi.

Eğitim programının içeriğinde fiziksel, psikolojik, cinsel ve ekonomik olarak şiddet türleri, şiddetin nedenleri, alkol ve madde bağımlılığı, aile içi şiddetten çocukların etkilenmesi, suça yönelmenin psikolojik nedenleri ile Anayasa, Medeni Kanun, Türk Ceza Kanunu, Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun gibi ülkemizin kadın ve kadına yönelik şiddet konuları kapsamındaki mevzuatı hakkında sunum yapılarak detaylı bilgiler verildi.

Koruyucu ve önleyici tedbirler başlığında ise Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'nün hizmetleri başta olmak üzere aile, kadın, çocuk, engelli, yaşlı, şehit yakınları ve gazilere yönelik olan Alo 183 Çağrı Merkezi'nden bahsedilerek eğitim toplantısı tamamlandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.