Bu haber kez okundu.

Şirvan İlçemizde Açılan Okuma- Yazma Seferberliğine Yoğun İlgi
banner229

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan tarafından başlatılan okuma ve yazma seferberliği Şirvan İlçemizde yoğun ilgi gördü.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Değerli Eşleri Emine Erdoğan Hanımefendi'nin destek ve himayelerinde gerçekleşen '' Okuma-Yazma Seferberliği, Şirvan İlçemizde de Şirvan Kaymakamı Memiş İnan öncülüğünde gerçekleşen toplantı ile start verildi.

Okuma ve yazma bilmeyenlerin olduğu ülkemizde Sayın Cumhurbaşkanımız ve '' Ana Kız Okuldayız '' kampanyasıyla birçok vatandaşımıza sertifika verilmesini sağlayan değerli Eşleri Emine Erdoğan Hanımefendi'nin bu konudaki tecrübeleri ve etkin katkıları, tüm yurtta olduğu gibi Şirvan ilçemizde de heyecan uyandırdı.

Şirvan İlçemizde okuma yazma bilmeyen 1118 vatandaştan, 706'sı kursa katılmak için başvuruda bulundu. Şirvan Kız Yurdunda yenilen yemeğin ardından Şirvan Kaymakamı Memiş İnan Başkanlığında gerçekleşen toplantıya İlçe Milli Eğitim Müdür V. Yunus Yıldız, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü İhsan Erberk, İlçe Müftüsü Hulusi Güner, Köy Muhtarları ve ilçenin önde gelen kanaât önderleri katıldı.

Şirvan Kaymakamı Memiş İnan Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’ın himayelerinde, okur yazarlık seferberliğinin başlatıldığını anımsattı. Seferberliğin çok anlamlı ve yerinde olduğunu anlatan Kaymakam İnan, "Bizler ’Oku’ diyen bir dinin mensuplarıyız.

Okumak ve yazmak, bu dünyayla ilgili olduğu gibi bize emredilen dinin öğrenilmesi gereken bir görevdir. Aynı zamanda çocuklarımızın eğitimlerine katkı sunmak adına okuma yazma öğrenmek çok önemli. Kaymakamlığımız bünyesinde açtığımız okuma yazma kurslarıyla seferberliğe olan desteği vermeye devam edeceğiz. Bundan sonra ki süreçte de ilçe sınırları içerisinde okuma yazma bilmeyen kimse kalmayacak" dedi.

 Okuma ve yazma seferberliğinden dolayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’a, teşekkür eden eğitim görecek kursiyerler okuma ve yazmayı öğrenmenin heyecanını yaşayacaklarını söylediler.

Toplantı sonrası alınan kararda, etkinliği daha özendirici hale getirip, katılımı ve ilgiyi arttırmak adına düzenlenecek okuma ve güzel yazı yarışmalarıyla, kursiyerlerin ödüllendirilmesi kararı verildi.

Yarışma sonrası dereceye giren 20 vatandaşa,

1. Kursiyer Ödülü : TAM ALTIN

2. Kursiyer Ödülü: Yarım ALTIN

3. Kursiyer Ödülü: Çeyrek ALTIN

Geriye kalan derece ve sıralamaya giren kursiyerlere Gram Altın ödülü verilecek.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.