Bu haber kez okundu.

  SİİRT'TE KUZU TOPLU KONUT 15 YILDIR VERGİ REKORTMENLİĞİ KİMSEYE KAPTIRMADI
banner229
Siirt Defterdarlığı, ilde vergi dairesi yıllık gelir ve kurumlar vergisinde en fazla vergi ödeyen mükellefleri açıkladı.
 Bir otelde  düzenlenen tören öncesi konuşan Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz, Devlet olmanın en önemli şartlarından birinin vergi olduğunu, huzurlu, güvenli ve refah dolu bir yaşam için vergilerin zamanında verilmesi gerektiğini söyledi.
 Tutulmaz, "Toplumun esenliği için her türlü yatırımların hizmete dönüştürmenin en önemli kaynağı vergilerdir. Ancak elde edilen kaynakların da etkin ve verimli kullanılması önemli bir maharettir.
Gelişmiş batı toplumlarında, Vergi kaçırma ve vergilerin ödenmesinde çekingenlik yoktur. Bizlere düşen görev, vergi kaçırılmasıyla etkin bir mücadele ortaya koymaktır.” dedi.
Toplumda vergi bilincinin oluşturulmasının önemine değinen İl Defterdarı Meral Dönmez ise, kayıt dışı ekonomik faaliyetlerin kayıt altına alınması ve vergi bilincinin oluşturulması için bu konuda büyük gayret sarf ettiklerini söyledi.
15 YILDIR EN FAZLA VERGİ VEREN KURUM OLDU
Siirt'te son 15 yıldır Gelir ve Kurumlar Vergisi rekortmenliğini kimseye kaptırmayan Kuzu Toplu konut İnşaat Anonim Şirketi, bu yıl da en çok vergi ödeyen kurum oldu.
Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz, tören sonunda Kuzu Grup adına Ak Parti Siirt İl Başkanı Fuat Özgür Çalapkulu ve Küçük Sanayi Kooperatifi Başkanı Mansur Özkılıç'a, protokolün diğer üyeleri de vergi rekortmenlerine teşekkür belgeleri verdi.
Hem yurt içinde hem yurt dışında yaptıkları işlerde özellikle Siirtli insanları istihdam eden Kuzu Grup şirketlerini Ankara’da değil de ilimizde göstermesi ve kazancından dolayı oluşan vergilerin ilimizde yatırılmasından dolayı ilin ekonomisine büyük bir katkı sunduğu belirtildi.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.