Bu haber kez okundu.

Siirt’te Kar Yağışı Hava ve Kara Ulaşımını Olumsuz Etkiledi
banner229
Siirt’te etkili olan kar yağışı ve sis nedeniyle kara ve hava ulaşımı olumsuz etkilendi. Siirt’in Eruh ilçesinde dün gece etkili olan tipi nedeniyle 9 aradan sonra dün açılan Eruh-Şırnak karayolu bugün tekrardan kapandı.
Kar kalınlığın 3 metreyi geçtiği Pervari ilçesine bağlı 10 köy yolun üzerinde bulunduğu Doğan köyü grup köy yolu 11 gündür yapılan yol açma çalışmaları devam ediyor.
Ayrıca Borajet firmasının Siirt-İstanbul ve Siirt-Ankara ile Anadolujet'in Siirt-Ankara uçak seferleri karşılıklı iptal edildi. Uçak seferleri Batman’dan yapıldı. Siirt Havalimanı yetkilileri, yaklaşık bir haftadır olumsuz hava koşulları nedeniyle uçuşların gerçekleştirilemediğini bildirdi.
Siirt İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Recep Güldoğan, yaptığı açıklamada, kar yağışı nedeniyle kapanan Doğan köyü grup köy yolun tipi nedeniyle kapandığını söyledi. Siirt’te ilk defa aralıksız yaşan ve kırsal kesimde kar kalınlığın 3 metreye ulaştığını belirten Güldoğan, şöyle konuştu: "Kar yağışına hazırlıklı yakalandık.
Daha önce aylarca yolu açılmayan Pervari ilçesine bağlı Doğan grup köy yollu ekiplerimizin çalışması sonucu dün açıldı. Yaşanan tipi nedeniyle tekrardan kapanan yolda 10 köy ile ulaşım sağlıklı yaşanmıyor. Bu yolumuzun yarın trafiğe açılmasını planlıyoruz.
Kardan önce daha önceki yılda sık sık yolu kapana bölgelere ekiplerimizi konuşlandırdık kar yağışıyla birlikte çalışmalara başlayan ekiplerimiz karın durmasıyla yolu kapanan 270 köy yollun büyük bir kısmını açtı.
En son kalan 10 köyümüzün yollunda bugün bitirip yarın trafiğe açacağız.” Güldoğan, gece etkili olacak don nedeniyle zorunlu olmadıkça vatandaşlın trafiğe çıkamamalarını önerdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
baysal guguk 8 yıl önce

karayoları paso mesai alıyor ve yollar kapalı şube siirt şube şefi siirtin yolarına buhune kadar ne yapmışki bugun yapsinki