Bu haber kez okundu.

Siirt’te "Huzurlu Parklar ve Okul Önleri Uygulaması” Yapıldı
banner229

Siirt İl Jandarma Komutanlığı tarafından Türkiye geneli ile eş zamanlı olarak "Huzurlu Parklar ve Okul Önleri" uygulaması yapıldı.

Siirt Valiliğinden yapılan açıklamaya göre;Türkiye genelinde kamu düzeninin sağlanması güven ve huzur ortamının devamlılığı için başta asayiş, terör, narkotik, hırsızlık, dolandırıcılık suçlarını işleme amacında olan şahıs veya şahısların caydırılarak muhtemel suçların ve mağduriyetlerin önüne geçilmesi, adli makamlarca arama kaydı bulunan şüphelilerin/araçların yakalanması ve tespit edilen suçlarla ilgili suç delillerinin ele geçirilmesi maksadıyla (3) aşamalı ‘Huzurlu Parklar ve Okul Önleri Uygulaması’ icra edilmiştir.

Bu kapsamda; 05 Aralık 2018 günü 07:00-09:00, 13:00-16:00 ve 18:30-20:30 saatleri arasında; özellikle parkların içerisi ve çevresi ile metruk binalarda zula tabir edilen yerlerin tespitine ve Okul ve kurs binalarının önleri ve park bahçelerinin çevresinde bulunan umuma açık yerlerde idari denetime yönelik kontrol ve arama faaliyeti şeklinde icra edilmiştir,

Yapılan kontroller neticesinde; (1.975) şahıs ve (826) araç kontrolü yapılmış olup, yapılan sorgulamalarda; ‘’Silahlı Terör Örgütüne üye olmak’’ suçundan aranan (1) şahıs,’Cebir, Tehdit ve Hile Kullanarak Kişiyi Hürriyetinden Yoksun Kılma’’ suçundan aranan (1) şahıs ‘’Basit Yaralama’’ suçundan aranan (1) şahıs ve ‘’Yoklama Kaçağı’’ suçundan aranan (1) şahıs olmak üzere toplam (4) şahıs yakalanmış olup, 2918 Sayılı Karayolları Trafik Kanunu gereği; (6) araca toplam (1.283) TL. Trafik Para Cezası uygulanmış (6) araç trafikten men edilmiştir.

Siirt İl Jandarma Komutanlığı, başta terörle mücadele görevleri olmak üzere, kamu düzeni ve huzurun devamı ile genel emniyet ve asayişin sağlanması için milletin emrinde kararlılıkla görevine devam etmektedir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.