Bu haber kez okundu.

SİİRT’TE CAMİ VE NAMAZ’LA ARINMA KONFERANSI
banner229
Camiler ve Din görevlileri haftası münasebetiyle Siirt İl Müftülüğü tarafından “Cami ve Namazla Arınma” konulu konferans tertip edildi.
Diyanet İşleri Başkanlığı İrşat Hizmetleri Daire Başkanı Hüseyin Hazırlar tarafından verilen Konferans Siirt Üniversitesi Merkez yerleşkesi konferans salonunda gerçekleştirildi. Konferansa; Tillo Kaymakamı ve Siirt Vali yardımcısı Yunus Koç, Siirt İl Müftüsü Faruk Arvas’in yanı sıra Siirt Üniversitesinden Yrd. Doç. Adnan Menduhoğlu, Din görevlileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Ensar Camii İmam-Hatibi Ramazan Toprak ’ın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 2015 yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftası dolayısıyla hazırlanan "Cami ve Namazla arınma" adlı Sinevizyon gösterisi izletildi.
Siirt Tillo Kaymakamı ve Siirt Vali Yardımcısı Yunus Koç, yaptığı selamla konuşmasında, Camilerin özelliklerinden bahsederek, birlik ve beraberlik ve kardeşlik vurgusu yaptı.
 Siirt İl Müftüsü Faruk Arvas Camiler ve Din Görevlileri haftası münasebetiyle yaptığı konuşmada hafta içinde yapılan faaliyetlerden bahsederek şunları söyledi: “Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından her yıl “Camiler ve din görevlileri haftasında” bir temanın işlendiğini bu yılda “Cami ve Namazla arınma” konusunun işlendiğini ifade etti.
 Camilerin Müslümanların hayatında önemli bir yere sahip olduğunu söyleyen İl Müftüsü Faruk Arvas, ülkemizde geçmişten bu yana camilerin inşa edilmesi bakım ve onarımının yapılması hususunda gereken hassasiyetin gösterildiğini ve bundan sonrada bu hassasiyetin hem maddi imar hemde camiye cemaat olup cami ruh ve şuurunu kazanarak manevi imarına önem vermek süretiyle devam ettirildiğini ifade etti.
 Camilerin asıl amacının Müslümanların bir araya gelerek topluca ibadet edip Allah(cc)’a yakardıkları mekânlar olduğunu hatırlatan İl Müftüsü Arvas, camilerimizin çocuklar, gençler ve ihtiyarlar olmak üzere rengi, ırkı, konumu ve cinsiyeti ne olursa olsun toplumun bütün kesimi tarafından doldurulması gerektiğini, camilerimizin sadece Cuma ve bayram namazlarında değil diğer beş vakit namazlarda da dolup taşması gerektiğini ifade ederek, haftanın bölgemize, milletimize, Evliya ve Uluma şehri ilimize, insanlığa faydalı olmasını diliyorum.”dedi.
  Diyanet İşleri Başkanlığı İrşat Hizmetleri Daire Başkanı Hüseyin Hazırlar “Cami ve Namazla Arınma” konulu konferansını sundu. Camiler haftasının her yıl farklı bir tema ile farkındalık oluşturduğunu dile getiren Hazırlar,“Bu bağlamda, 2011 yılında “Cami-Çocuk Buluşması” gündeme taşınmış, çocuklarımızın din gönüllüleriyle tanışması ve camiyle kaynaşması yolunda adımlar atılmıştır.
 2012 yılında “Engelsiz Cami, Engelsiz İbadet” kampanyası düzenlenmiş, ülkemizde sayıları 8 milyonu bulan engelli vatandaşlarımızın camilere engelsiz ulaşımı yönünde çalışmalar başlatılmıştır. 2013 yılında “Cami ve Kadın” teması ile başta abdest alma ve ibadet yerleri olmak üzere camilerdeki kadın mekânlarının iyileştirilmesi için düzenlemelerde bulunulmuş, kadınlarımızın camilerden daha fazla istifade edebilmesi adına pek çok etkinlik gerçekleştirilmiştir.
 2014 yılında “Cami ve Gençlik” teması çerçevesinde geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin camilerle irtibatını kuvvetlendirmek için yola çıkılmış, “Geç Kalma, Genç Gel” denilmiştir. Bu yıl ise dinimizin direği olan namaz ibadetine olan ihtiyacımızı daha yüksek bir sesle dile getirmek ve camilerdeki cemaatsizlik sorununa hem bireysel hem de toplumsal açıdan dikkat çekmek amacıyla Camiler Haftasının teması “Cami ve Namazla Arınma” şeklinde belirlenmiştir.” Dedi.
Konuşmasında; Camilere gelen cemaatin azlığına dikkat çeken Hazırlar “camilerimiz dolmuyor; çok az sayıda insan namazlarını düzenli bir şekilde camide cemaatle eda etmektedir.
 Sayıları her geçen gün artan camilere, hassaten fecrin doğuşuyla birlikten akın akın koşacak nesiller yetiştirmek, namazla dirilen ve arınan insanların artması için çalışmak bizlere düşüyor. Çocuklara camiyi sevdirmek, genç kuşakların cami ile irtibatını kolaylaştıran bir gönül diline sahip olmak, cemaatimizle sağlıklı iletişim kurmanın yollarını aramak, bize ait bir sorumluluk olarak karşımızda duruyor.”diyerek konuşmasını dua ile tamamladı.
İl Müftülüğü tarafından düzenlenen konferans, plaket takdimi, Başarılı din görevlilerine başarı belgesi ve 40 Hadisi ezberleyen 13 öğrenciye para ödülü verilmesi ile son buldu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.