Bu haber kez okundu.

SİİRT’TE 47 ARI YETİŞTİRİCİSİNE, ARICI BARINAĞI İLE GÜNEŞ ENERJİ SİSTEMİ DAĞITILDI
banner229
GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı`na, Kırsal Kalınma Destekleme programı kapsamında sunulan ve kabul edilen proje ile Siirt’te 47 Arı yetiştiricisine birer adet ‘Arıcı Barınağı’ ve ‘Güneş Enerji Sistemleri’ dağıtıldı.
Proje bütçesi 395 bin TL olup, %70’i Gap idaresi Katkısı, %30’uda Siirt Arıcılar Birliği üreticileri tarafından karşılandı.
Siirt Arıcılar Birliği Başkanlığı önündeki alanda yapılan törene; Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz, Vali Yardımcısı Bünyamin Kuş, Siirt Defterdarı Meral Dönmez, İl Emniyet Müdürü Vekili Tan Sağoğlu, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İzzet Murat, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Recep Güldoğan, Siirt Arıcılar Birliği Başkanı Faik Efe, Bal üreticiler Birliği Başkanı Nezir Çetin, Gap İdaresi Tarım Eğitim ve Yayım Proje Koordinatörü Ahmet Menteş, Hatice Demirkaya, kurum müdürleri, Arı Yetiştiricileri, Bal üreticileri, davetliler ve basın mensupları katıldı.
Vali Mustafa Tutulmaz burada yaptığı açıklamada; “Siirt ilimizin tarımsal marka ürünü Pervari Balı, hem ülkemizde hem de dünyada ünlenmiş ve patenti de alınmıştır. İlimizde Arıcılarımıza Tarım Bakanlığı, Gap İdaresi, İl Özel İdaresi kaynaklarımızla çeşitli destekler veriliyor, verilemeye de devam edilecektir.
İlimizdeki Bal Üretimi, Arıcılar Birliği şemsiyesi altında yeni bir bakış açısı ile modern ve kaliteli bal üretimine geçiliyor. Dedi. Arıcıların üretim ve yaşam kalitesini artırmak amacıyla 47 adet Arıcı Barınağı ve aydınlatma amaçlı Güneş Enerji Sistemlerinin Arıcılara dağıtılacağını kaydeden Vali Tutulmaz,”Hedefimiz çiftçilerimizin yaşam standartlarını yükseltmek ve organik Pervari Karakovan Balının kalitesini yükseltmektir.
Bu projenin hazırlanmasında emeği geçen Gap İdaresine, Arıcılar Birliği Başkanlığına, İl Tarım Müdürlüğüne ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” diyerek sözlerini tamamladı.
Projenin hayata geçirilmesinden büyük bir mutluluk duyduğunu ifade eden Siirt Arıcılar Birliği Başkanı Faik Efe, ise İl genelinde Arıcılık faaliyetleri hakkında bilgiler verdi. Efe, ‘2015 yılında Arıcılıkla uğraşan kişi sayısının 928, il genelinde Arı kovan sayısı 195.978 adet, 2014 yılında yıllık bal üretiminin 1.500 ton olduğunu bu sayının Devletimizin verdiği destekler ve arıcılarımızın çalışmaları ile 2015 yılında Bal üretimin 1800 tona yükseldiğini’ söyledi.
Efe, ‘Valiliğimizin koordinesinde, GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı ile yürüttüğümüz proje ile günümüzde artık Gezginci Arıcıların daha rahat hijyenik ve modern arıcılık yaptıklarını’ sözlerine ekledi.
Yapılan konuşmaların ardından Vali Mustafa Tutulmaz ve diğer yetkiler tarafından, törenle arıcılara malzemeleri dağıtıldı.
Vali Tutulmaz daha sonra Efe Arıcılık Bal üretim tesislerinde incelemelerde bulunarak, yetkilerden bilgi aldı. Proje ile; il genelinde gezginci arıcılık yapan üreticilere gerekli teknik bilgi ve ekipman temin edilerek, modern ve hijyenik koşullarda üretim gerçekleştirmeleri sağlamak ve bu sayede organik Pervari Karakovan Bal üretiminin ürün kalitesini artırılması hedefleniyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
vatandaş 8 yıl önce

sayın valim her kurumla göstermiş olduğunuz hassasiyetten ve çalışmalarınızdan dolayı sizleri tebrik eder saygılar sunarım.