Bu haber kez okundu.

Siirtli Vatandaşlara Gelir Testi Uyarısı
banner229
    SYDV'den sorumlu Vali Yardımcısı Bahadır Yörük, gelir testi yaptırılması konusunda vatandaşları uyardı.

       Yörük, bazı alacakların yeniden yapılandırılması hakkında çıkan torba yasa çerçevesinde cezalı duruma düşen yeşil kart sahibi vatandaşlara borçlarını yapılandırma fırsatı verildiğini söyledi.
      1 Ocak 2012'den sonra gelir testi yapmamış olanların bu testi yaptırmaları gerektiğini ifade eden Yörük, "Genel Sağlık Sigortası borçlularından hiç gelir testi yaptırmamış olanlara öncelikle yeni bir hak tanındı. Gelir testine hiç gitmemiş olan kişiler SYDV’ye başvurup gelir testi yaptırarak gelir seviyelerini tescil başlangıç tarihinden itibaren güncelleyebilirler.
 Gelir testine yasal süresi geçtikten sonra başvuru yapanlardan ise gelir düzeyleri asgari ücretin iki katından daha düşük tespit edilmiş olanların, bu tespit öncesinde genel sağlık sigortası primi ödenmemiş olan sürelerine ait genel sağlık sigortası primleri gelir testi sonucuna göre yeniden hesaplanacak. Test yaptıranlar, eğer en düşük gelir grubunda ise hiç prim ödemeyecekleri gibi onların birikmiş borçları da silinecektir" dedi.
 Yörük, konuyla ilgili mağduriyet yaşanmaması için vatandaşların tebligat yapılmasını beklemeden gelir testi başvurusu yapmaları gerektiğini sözlerine ekledi


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.