Bu haber kez okundu.

Siirt Üniversitesinde Okul Müdürleri ve Rehber Öğretmenlere Yönelik Tanıtım Toplantısı Düzenlendi
banner229
Siirt Üniversitesinde ilimiz lise müdürleri ve rehber öğretmenlerine yönelik tanıtım toplantısı düzenlendi.
Okul müdürleri ve rehber öğretmenler aracılığıyla üniversite adayı olan öğrencileri sağlıklı bilgilendirmek, üniversitenin fiziki ve akademik olanaklarını, yeniliklerini ve geçirilen süre içinde kat edilen gelişmeleri aktarmak üzere bilgilendirme toplantısı yapıldı.
Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Zeynep Oyuryüz’ün gerçekleştirdiği sunumda, üniversitenin mevcut potansiyeli, kısa ve uzun vadeli hedefleri ile faaliyet gösteren bölümler hakkında detaylı bilgi verildi. Rektör Prof. Dr. Murat Erman toplantının amacını ve hedefini belirtirken; “Üniversitemiz genç bir üniversite ve ileriye yönelik olarak daha hızlı büyümeyi ve daha hızlı gelişmeyi hedefleyen bir üniversite. Son 2,5 yıllık dönemde üniversitemize dört fakülte ve iki yüksekokul kazandırdık. Bu birimlerimiz hızla kadrosunu oluşturdu lisans ve yüksek lisans programlarını açtı. Bunun yanı sıra üniversitemizde iki alanda doktora programı açıldı.
Ülkemizde 200’e dayanan üniversite sayısı, üniversitelerde yerelleşme, öğretim üyesi açığı gibi sorunlara neden olmaktadır. Aynı zamanda bu durum üniversiteleri öğrencilerin tercih edebileceği cazibedar bir üniversite olma noktasında gelişmeye zorlamaktadır. Bu son durum burada olmamızın asıl sebebidir. Bizler de üniversite olarak öğrencilerimizin tercih ve eğilimlerine önem veriyoruz. Siz kıymetli öğretmenler aracılığıyla ziyaretlerimizi ve buluşmalarımızı sıklaştırarak daha mikro düzeyde analiz yapma imkanına kavuşacağız.
Üniversite ilimiz için çok büyük bir değer, üniversiteyi geliştirmek boynumuzun borcu, el birliğiyle, sizin de desteğinizle bu görevi layıkıyla yerine getireceğiz.” sözleriyle dile getirdi. Yapılan sunum sonrasında okul müdürleri ve rehber öğretmenler tarafından sorulan sorulara cevap verildi.
Toplantıda Rektör Erman’a Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ender Sinan Poyrazoğlu, Prof. Dr. Yüksel Birinci, Genel Sekreter Yrd. Doç. Dr. Adnan Memduhoğlu, Genel Sekreter Yardımcısı Süleyman Batur ve Öğrenci İşleri Daire Başkanı Gül Ahmet İpek eşlik etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.