Bu haber kez okundu.

Siirt Üniversitesinde  “Engelleri Beraber Aşalım” Adlı Konferans Düzenlendi
banner229

Siirt Üniversitesi Genç Hemşireler Topluluğu ve Çocuk Hakları Topluluğu işbirliğinde 3 Aralık Dünya  Engelliler Günü’nde gerçekleştirilen “Engelleri Beraber Aşalım” adlı konferansa Siirt Üniversitesi  Rektörü Prof. Dr. Murat Erman ve dekanlar katıldı.

Rektör Erman düzenlenen konferansın açılışında yaptığı konuşmasında “Engelli olmak bazı haklardan mahrum olmak değil engeli aşmak için girişimde bulunmamaktır, hepimiz birer potansiyel engeli adayı bireyleriz. Üniversite olarak engelleri aşmak için yapmış olduğumuz çalışmalar sonucunda Turuncu Bayrak ödülünü aldık.” ifadelerine yer verdi.

Etkinlikte Dr Öğretim Üyesi  Simla Adagide Yılmaz engelsiz üniversite birimi olarak özel öğrenim gereksinimleri olan öğrenciler için üniversite olarak yapılanlar ve yapılabilecekler hakkında, Özel Eğitim Uzmanı Haydar Hakan Yılmaz otizm spektrum bozukluğu farkındalığı yaratma hakkında, Özel eğitim uzmanı Metin Tekyol  engellilerin yaşadığı zorluklar  hakkında konuşma yaptı.

Umut Sensin Topluluk Başkanı Ferhat Güzhan ise “Asıl engelli kendine engel koyandır” temalı bir konuşma yaparak “Bir uzvu eksik olmasına rağmen bunun arkasına sığınmayıp engel tanımayanların kendi yeteneklerini ortaya çıkarabilmek önemlidir. Ayağı ile resim yapan, ayağı ile araba kullanan, gözü görmeyen ancak gönül gözüyle gören bir çok  insan var. Gerçek engelli kendini engelli sanmaktır” dedi.

Etkinlik öğretim görevlilerinin gerçekleştirdiği  müzik dinletisiyle son buldu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.