Bu haber kez okundu.

Siirt TSO'da  KOSGEB KOBİGEL Destek Programı Tanıtıldı
banner229

Siirt Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) ve KOSGEB Siirt Müdürlüğü işbirliğinde, Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) tarafından sağlanan destekler ve KOBİGEL-KOBİ Gelişim Programı Proje Teklifi Çağrısının tanıtım toplantısı yapıldı.

Siirt KOSGEB İl Müdürü Ömer Erkılıç “Öncelikle proje sunacak işletmelerin KOSGEB Veri tabanına kayıtlı ve aktif olmaları, bilanço usulünde defter tutmaları gerekmektedir. 2017 yılı KOBİ Beyannamesi onaylı olmayan işletmeler başvuru sistemine giriş yapamayacaktır. KOSGEB Veri Tabanına kayıtlı ve 2017 KOBİ Beyannamesi onaylı işletmeler, işletme yetkilisinin e-devlet şifresiyle ile sisteme girerek başvurularını oluşturabilecektir.

Destek oranı tüm bölgeler için % 60’tır. Proje çağrısı ile işletme başına 300.000 TL’ye kadar geri ödemesiz, 700.000 TL’ye kadar geri ödemeli (teminat karşılığı) olmak üzere toplam 1.000.000 TL’ye kadar destek verilebilecektir. KOBİGEL Destek Programına başvuruda bulunacak sektörler;

  • Gıda ürünlerinin imalatı
  • Diğer metalik olmayan mineral ürünlerin imalatı
  • Makine ve teçhizat hariç, fabrikasyon metal ürünleri imalatı
  • Tekstil ürünlerinin imalatı
  • Kauçuk ve plastik ürünlerinin imalatı olarak belirlenmiştir. Başvuru tarihi 22 Haziran 2018’e kadar devam edecektir. Detaylı bilgilere www.kosgeb.gov.tr adresinden veya KOSGEB Siirt İl Müdürlüğü’nden ulaşabilirsiniz” dedi.

Konu ile alakalı açıklama yapan Siirt Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Güven Kuzu; “Bu desteği önemli bir fırsat olarak değerlendiriyoruz. Bu desteğin üzerinde özellikle duracağız. Amacımız Siirt’e bu konuda ne kadar çok kaynak çekebilirsek o kadar büyük başarı olur. Hepimiz bu gayeyle, bu amaçla hizmet ediyoruz. Tabi siz değerli üyelerimiz böyle gayret ettikçe imkânlarda, fırsatlarda kendiliğinden doğuyor. ”ifadelerini kullandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.