Bu haber kez okundu.

Siirt'te, Tüketici Hakem Heyetine 2019 Yılında 1.172 Başvuru Yapıldı
banner229

Ticaret İl Müdürü,Tüketici Hakem Heyeti Başkanı Abdurrezzak Aslan, 2019 yılında İl Tüketici Hakem Heyetine Bin 172 başvuru yapıldığını bildirdi.

Ticaret İl Müdürü,Tüketici Hakem Heyeti Başkanı Abdurrezzak Aslan yaptığı açıklamada;İlimiz Tüketici Hakem Heyeti Başkanlığına 2019 yılında 1.172 başvuru yapıldığını ve bu başvuruların %95’i karara bağlandığını söyledi.

Tüketici Hakem Heyeti Başkanı Abdurrezzak Aslan,Tüketici Hakem Heyetlerine yapılacak başvurularda uygulanan parasal sınırlar 1 Ocak 2020 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere, 2020 yılı için belirlenen % 22,58’lük yeniden değerleme oranında artırıldığnı söyledi.

1.107 TÜKETİCİ BAŞVURUSU KARARA BAĞLANDI

Aslan, Tüketici Hakem Heyeti Başkanlığına 2019 yılında toplam 1.172 Tüketici Başvurusu yapılmış olup, 1.107 Tüketici başvurusu karara bağlanarak sonuçlandırılmıştır. Bu kararların 647 tüketici lehine sonuçlanırken 460 ise tüketici aleyhine sonuçlanmış olup, toplam başvuruların % 95’i karara bağlanmıştır.

EN ÇOK TÜKETİCİ BAŞVURUSU “PERAKENDE TİCARET” SEKTÖRÜNDE

Aslan,Tüketici başvurularına bakıldığında İlimizde en çok Perakende Ticaret sektöründe (Ayakkabı, Cep Telefonu vb.) başvuru yapıldığını; “Ürün ve Hizmetler bazında değerlendirildiğinde, Tüketicilerin sırasıyla en çok 732 başvuru ile Perakende Ticaret Sektörü (Ayakkabı, Cep Telefonu vb.)  144 başvuru Abonelik Hizmetleri Sektörü 137 başvuru Finansal Hizmetler Sektörü 94 ise Diğer Hizmetler Sektöründe başvuruda bulundukları görülmektedir.”

PARASAL SINIRLAR YENİDEN BELİRLENDİ

Tüketici Hakem Heyeti Başkanı Abdurrezzak Aslan,Tüketici Hakem Heyetlerine yapılacak başvurularda uygulanan parasal sınırlar 1 Ocak 2020 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere, 2020 yılı için belirlenen % 22,58’lük yeniden değerleme oranında artırılarak, İl Tüketici Hakem Heyetlerine başvuru parasal üst sınır 10 bin 390 Türk Lirası’na yükseltilmiştir. 10 bin 390 Türk Lirası’nın üzerindeki Başvuruların Tüketici Mahkemelerine yapılması gerekmektedir.

TÜKETİCİ BAŞVURULARI E-DEVLET ÜZERİNDEN YAPILABİLMEKTEDİR

Aslan, Tüketicilerin, 10 bin 390 TL’ye kadar olan şikâyetlerini ve uyuşmazlık başvurularını Siirt İl Tüketici Hakem Heyeti Başkanlığına ve İlçe Kaymakamlıklarında görevli irtibat Personeline yapabilirler. Ayrıca e-devlet kapısı ve (TÜBİS) tuketicisikayeti.gtb.gov.tr internet adresinden de başvuru yapılabilmektedir. Tüketicilerin mutlak suretle uyuşmazlık konusu mevzuyu ispatlayıcı belge, fiş ve faturaları sunmaları gerekmektedir.

105 FİRMA DENETLENDİ

Tüketici Hakem Heyeti Başkanı Abdurrezzak Aslan, 6502 Sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun ve 6585 Sayılı Perakende Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun Kapsamında (Fiyat Etiketi, Garanti Belgesi, Tanıtma ve Kullanma Kılavuzu, Yerli Üretim Logosu, Haksız Fiyat Artışı, İndirimli Satış, Satıştan Kaçınma, Mesafeli Sözleşmeler, Kampanyalı Satışlar vb.) yapılan Denetimler neticesinde; 105  Firma da 5 bin 804 Ürün Denetlenmiş olup, aykırılık tespit edilen Ürün ve Hizmetler için 2 Firmaya İdari Para Cezası uygulanmıştır.


                                                                                             

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Hakan 4 yıl önce

Bende Siirt Hakem Heyetine Başvuru yaptım Gösterilen ilgi ve Alakadan çok memnun kaldım, Allah çalışan arkadaşlardan razı olsun, Çok İlgilendiler

Avatar
Mehmet Gündüz 4 yıl önce

Gercekten güzel calışıyorlar emeği gecen herkese teşekkür ederiz.

Avatar
Cengiz yıldırım 4 yıl önce

vatandaş olarak hakkımızı arayabilecek böyle bir birimin olması bizleri fazlasıyla memnun etti