Bu haber kez okundu.

“SİİRT SON DURAK DEĞİL 4 ÜLKEYE KOMŞU“
banner229

1 Kasım 2015 tarihinde yapılacak milletvekili seçimlerinde Ak Parti'den aday adayı olduğunu aktaran Emrah, Dernek binasında düzenlenen toplantıda şunları söyledi:

 "26. Dönem Siirt milletvekili adaylığı için bende 22 kişi arasında müracaatta bulundum. Siyasi partiler tercihlerini doğru adaylardan yana kullanmalıdır. İlimizi tanıyan, sorunlarını bilip çözüm noktasında projeleri olan deneyimli aday adayları tespit edilmesi halkın beklentisidir. Buradan tüm siyasi partilerin organlarına sesleniyorum; aman ha, sakın ha,  dikkat ha!. Adaylarınızı tespit ederken erdem ve liyakatli olmalarını ön planda tutun. Çünkü halk, kendi içinde şehirleri tanıyıp sorunlara çözüm olacak adaylar görmek istiyor. Aksine 50 yıldır Siirt dışında yaşamış memleketi tanımayan kişilerin vekil olarak seçilmesi halk tarafından kabul görülmüyor. Burada tüm partiler buna dikkat etmesi gerekir.

 Siirt yer altı kaynakları ve yer üstü değerleriyle çok zengin ve kendi kendine yetebilen bir il'dir. Yeter ki bu halkın değerlerini bilip çözüm yollarını zorlayacak adaylar ortaya çıkarılsın. Siirt fıstığı iç piyasada olduğu gibi Avrupa ve Asya piyasasında önemli bir üne sahiptir. Büryan kebabı bugün 15 şehirde Siirt etiketi altında çıkarılıp satılıyor. Bu sebeple bu zenginliklerimiz varken bunları tanıyıp bunları ön plana çıkaracak, TBMM'de bu konuda fikir üretip projeler hazırlayacak insanlara ihtiyacımız var.

 "FISTIK ORMANI OLUŞTURULMALIDIR"

Bu amaçla şunu diyorum; yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır. Önümüzdeki dönemde 100 kilometre kare fıstık projesi planlıyorum. Fıstık ormanı oluşturarak fıstık üretimi birkaç katına çıkarabiliriz bu potansiyelimiz  var. Aynı zamanda sumak, menengiç kahvesi, zikzik narı ve suyu, reçel, pekmez, pestil, kurum üzüm gibi değerli ve lezzetli ürünlerimiz var. Bunların üretimlerinin artırılması ve pazar sorununun çözümü için çalışacağız. Ayrıca bakır madenlerimiz var. Bin kişilik kapasiteyi 5 bine çıkarmak için elimizi taşın altına koyacağız. Aynı şekilde Pervari mermer yatakları ve 7 nehrimiz boşa akıyor. Siirt'te her zaman siyasiler tarafından çok kullanılan bir terim var 'son durak tabiri' bizce bu doğru değil. Aksine ben 81 il'i gezmiş bir seyah olarak şunu söylüyorum; Siirt son durak değil, 4 ülkeye yakın sınırları bulunan ve Allah tarafından zenginliklerla bahşedilen bir il'dir. İyi değerlendirilirse Siirt'in kalkınabilir. Ben buna inanıyorum ve bu zorlu göreve de hazırım. Bu amaçla Ak Parti'den Siirt milletvekili aday adayı oldum. Allah utandırmasın"

 Emrah, 18 Eylül'de YSK'ya teslim edilecek aday listesinin Siirt'e ve ülkemize hayırlı olması temennisinde bulundu.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.