Bu haber kez okundu.

Baykan Kaymakamı'nın Aracına Bombalı Saldırıdan 8 Kişi Gözaltına Alındı
banner229

Siirt Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada; El Yapımı Patlayıcı düzeneğinin Baykan Kaymakamı ve aynı zamanda Baykan Belediyesi, Veyselkarani Belde Belediyesi ve Atabağı Belediyesi Kayyumu olan Mehmet Kocabey’in zırhlı makam aracı geçişi esnasında uzaktan kumanda ile patlatılması ile ilgili  8 kişi gözaltına alınırken,şüpheli 5 kişiyi yakalama çalışmaları devam ediyor.

Siirt Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada; İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünce PKK/KCK terör örgütü ve bağlı oluşumları ile milis/işbirlikçi şahısların faaliyetlerinin deşifresine ve engellenmesine yönelik yürütülen çalışmalarda;07/07/2017 günü İlimiz Baykan İlçesi Yarımca Köyü girişinde PKK/KCK terör örgütü mensuplarınca daha önceden tuzaklandığı değerlendirilen El Yapımı Patlayıcı düzeneğinin Baykan Kaymakamı ve aynı zamanda Baykan Belediyesi, Veyselkarani Belde Belediyesi ve Atabağı Belediyesi Kayyumu olan Mehmet KOCABEY’in zırhlı makam aracı geçişi esnasında uzaktan kumanda ile patlatılması sonucu meydana gelen hain saldırıyla ilgili olarak,

Yapılan araştırmalarda bahse konu saldırıyı gerçekleştiren örgüt mensupları ile iltisaklı oldukları değerlendirilen şahıslar ile ilgili olarak toplam 13 şahsa yönelik 08/07/2017 tarihinde planlı ve eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Yapılan operasyon kapsamında 8 kişi yakalanarak gözaltına alındı. Şüpheli 5 kişiyi yakalama çalışmaları devam etmektedir.

Ayrıca 07/07/2017 tarihinde yapılan operasyon kapsamında firari olarak aranan HDP Siirt İl Başkanı Abdullah ÇETİN dün yapılan operasyonla yakalanarak gözaltına alındı.

Halkımızın güvenliğini tehdit eden tüm unsurlara karşı mücadelemiz kararlılıkla sürecektir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

SİİRT VALİLİĞİ

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.