Bu haber kez okundu.

SİİRT DİYANET-SEN YETKİYİ ALDI
banner229

Türkiye Diyanet Sen Siirtte yetkili sendika oldu.Hamit Evin başkanlığındaki sendika yönetimi yetkili sendika olarak belirlendi.

Evin aldıkları yetki nedeniyle yazılı bir açıklama yaptı.Evin açıklamasında şu görüşlere yer verdi”2012 yılında Siirt’te yetki ve şubeyi kaybeden Diyanet-Sen, 2016 yılına kadar tüm Türkiye’de yetkili sendika iken, sadece Siirt’te yetkili sendika değildi. Bu eksikliğin farkına vardık ve tüm Türkiye’de -80 ilde olduğu gibi- Siirt’te de Diyanet-Sen’i şube ve yetkili olması için hızlı bir şekilde çalışmalara başladık.

Bunun için 26 Nisan 2016 da görevi 276 üye sayısı ile devraldığımızda Siirt’te üye sayımız az olmasına rağmen Diyanet-Sen’i Siirt’te tek yetkili ve etkili sendika yapmak içim gerekil çalışmalara başladık. Bunun çok zor olacağının biz ve genel merkezimiz biliyorduk. Ancak Genel Başkan ve yönetiminin destekleriyle bizlerin de olağanüstü çalışmalarıyla 2017 Mayıs ayında  422 sayısına ulaşarak bunu başardık yetkili sendika olarak Şube olmayı başardık.

Genel merkezimize verdiğimiz sözde durmak ve mahcup olmamak için gece gündüz demeden ev ev, cami cami, köy köy ve ilçe ilçe dolaşıp, din görevlisi arkadaşlarımızın sorunlarını yerinde dinledik ve aynı anda sorunlarını çözmek için yerine göre bazen Valilik Makamına bazen de daire amirleri ve bürokrasiye başvurduk. İl dışında ikamet eden din görevlilerimizin iş ve hastalık gibi nedenlerle Siirt’e geldiklerinde ücretsiz olarak kalabilmeleri için merkezi bir yerde bir misafirhane açtık.

Bugün tüm Türkiye’de olduğu gibi Siirt’te de yetkili ve etkili sendika olduk. Bu başarımız bizi şımartmayacak bilakis bu başarının vermiş olduğu motivasyon ile çalışmalarımız daha fazla artacak. Siirt Diyanet-Sen hakları arayan bir sendikadır. Bu yüzden din görevlilerinin hakkını savunurken hedeflediğimiz tek nokta din görevlilerimizin mağdur duruma düşmemeleridir. Bunun için de her türlü fedakârlığı geçmişte yaptığımız gibi bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz.

 Bizim bu başarıya ulaşmasında emeği geçen başta genel başkan ve yönetimine, il ve ilçe yönetimine ve bizlere destek veren tüm din görevlerimize sonsuz teşekkür eder, bundan sonra da yetkili ve etkili olmamız hesabıyla çalışmalarımız eskisinden daha fazla devam edeceğinin bilinmesini arz ederim. “

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.