Bu haber kez okundu.

Siirt Barosu, Toplum Şiddete Teslim Olmayacaktır
banner229

 1 Nisan 2015 günü Siirt Adliye Sarayı önünde düzenlenen ve Siirt’te görev yapan bütün avukatların katıldıkları bir basın açıklaması yapan Siirt Baro Başkanı Mehmet Cemal Acar, şehit savcı için duydukları büyük üzüntüyü dile getirirken (ancak bu menfur cinayet üzerinden yola çıkılarak avukatlara karşı bir algı oluşturulmasına karşıyız) dedi. Önemi dolayısıyla açıklamayı aynen yayınlıyoruz.

    “Savcı Mehmet Selim KİRAZ’ın vefatı nedeni ile,  tüm yargı camiası olarak başımız sağolsun. Hiçbir dava, insan yaşamından kutsal olamaz. Gerçekleştirilen bu insanlık dışı vahşeti kabul etmiyor ve kınıyoruz.

      Her ne surette olursa olsun şiddete başvurulmasının İnsani, Hukuki, Vicdani ve Ahlaki gerekçelerle açıklanması mümkün değildir. Yaşanmış acı tecrübelerimize rağmen, başkalarının acıları üzerine yeni acılar üretilerek Adaletin tesisi mümkün değildirOlayın tüm boyutlarıyla objektif olarak soruşturulması ve bu hususta kamuoyunun bilgilendirilmesi gerekmektedir.

 Böyle bir acı olay üzerinden savunma dokunulmazlığının tartışmaya açılması kabul edilemez. Bu olayda avukatların adliyeye girmesi usulünün tartışılması yerine, güvenlik anlamında eksikliklerin neler olduğunun tartışılması daha rasyonalist olacaktır. Avukatlık mesleği ve savunma dokunulmazlığına yönelik bir algı yaratılarak, adaletin tesisinde mutlak surette var olması gereken savunma mekanizmasının zayıflatılmaya çalışılmasına yönelik açıklamalar kabul edilemez. Bilinmeli ki Avukatın olmadığı yerden adalet çıkmaz.

    Dün yaşanılan olayda biz avukatlarla ilgili olarak oluşturulmaya çalışılan olumsuz algıya rağmen, yargıyı oluşturan diğer unsurlar; savcı ve hakim meslektaşlarımızla birlik, beraberlik ve dayanışma içerisinde olmaya devam edeceğimizi ayrıca belirtmek istiyoruz.

     Tekrar şehit edilen Savcımıza Allah’tan rahmet diliyor ve Tüm yargı camiamıza ve Savcımızın ailesine başsağlığı temennilerimizi iletiyoruz.

     Şunun bilinmesi gerekir ki; TOPLUM ŞİDDETE TESLİM OLMAYACAKTIR”.

Anahtar Kelimeler:
SiirtBaroBaşkanCemal Acar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.