Bu haber kez okundu.

Sıfır Atık Projesi İçin Çalışmalar Sürüyor
banner229

Siirt Belediyesi, il geneline yerleştirilmeye başlanan Atık Getirme Merkezleri ile geri dönüşümde önemli bir adım daha attı. Yeni Atık Merkezleriyle birlikte daha çevreci ve doğayla barışık bir atık yönetiminin sağlanması hedefleniyor.

Sayın Cumhurbaşkanımızın eşi Emine Erdoğan Hanımefendinin öncülüğünde başlatılan “Sıfır Atık Projesi" kapsamında atıkların ayrıştırılarak geri dönüşüme gönderilmesi Atık Getirme Merkezilerinin kurulumu tamamlandı. Siirt Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından şehrin muhtelif yerlerine 3 adet Atık Getirme merkezi montajı yapıldı. Çalışma kapsamında 8 farklı atığın toplandığı Atık Getirme Merkezi de hizmete açıldı.

Yakın zamanda şehir genelinde yaygınlaştırılması düşünülen atık getirme merkezinde 5 ayrı depolama haznesi bulunuyor. Cam, kağıt, metal, plastik ve bitkisel atık yağların depolanacağı merkezlerde doluluk oranları kamera sistemleriyle uzaktan takip ediliyor. Olası yangınlara karşı da erken uyarı sistemi bulunuyor.

Başkan V. Ceyhun Dilşad Taşkın projenin önemine dikkat çekerek “Yer altı çöp konteynırlarından kapalı çöp bidonlarına, atık getirme merkezlerine kadar her alanda modern hizmet sunmaya çalışıyoruz. Sıfır atık hedefiyle yola çıktığımız atık getirme merkezleri, daha temiz bir çevre ve ilimizde geri dönüşüm bilincinin yerleşmesine büyük katkı sunacak.” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.