Bu haber kez okundu.

Selami Değer Anadolu Lisesi Öğrencilerine Meslekler Tanıtıldı
banner229

Kültür Merkezi konferans salonunda düzenlenen seminerde, uzmanlarca, Selami Değer Anadolu Lisesi öğrencilerine meslekler tanıtıldı.

Selami Değer Anadolu Lisesi okul psikolojik danışmanları Merve Özorpak ve Semra Alptekin tarafından 11 ve 12 sınıflara meslek tanıtım paneli düzenlendi.

İl Kültür Turizm Müdürlüğü konferans salonunda yapılan meslek tanıtım paneline,Mimar Elif Tren Özer, Veteriner Gülşah Akgül , Eczacı Mehmet Emin Parlak, İnşaat Mühendisi Okan Alkın, Özel Asema Hospital Paramedik Uzmanı Sinem Ay, Aile sosyal Politikalar il müdürlüğü sosyal çalışmacıları Psikolog Cihan Ekinci, Sosyal Çalışmacı Emrah Onay,Sağlık Bakanlığı Avukatı Sinem Çalapkulu Aslan ve Diyetisyen Zeynep Aydın katıldı.

Selami Değer Anadolu Lisesi okul psikolojik danışmanları Merve Özorpak ve Semra Alptekin meslek tanıtım seminerlerinin bu yıl 3'üncüsünü düzenlediklerini belirterek, şunları kaydettiler:" Selami Değer Anadolu Lisesi 11ve 12. sınıflar öğrencilerine seminer verdiklerini, 8 meslekte, meslek erbabı kişileri davet ederek programı gerçekleştirdiklerini, Mimar, Mühendis,Avukat,Diyetisyen, Veteriner, Paramedik Uzmanı, eczacılık ve diyetisyenlik gibi mesleklerinin bugün 11 ve 12. sınıf öğrencilerine tanıtılacağını belirttiler.

İl Kültür Turizm Müdürlüğü Konferans Salonu’nda düzenlenen panelin ilk konuşmacısı olan Mimar Elif Tren Özer, mesleğinin detayları hakkında öğrencilere bilgiler verdi. Mimar Elif Tren Özer "Mimarlık dünyanın en eski mesleklerindendir. Mimar imar eden demektir. Başınıza geleceği bilerek planlarsanız iyi netice alırsınız. Yaşanacak mekânlar tasarlamak mimarın işidir Mesleğe bakış ne kadar dirayetli olursa, yapılacak iş o kadar düzgün olur.

Mimari eserin yapılmasındaki en önemli denge Form, Fonksiyon, Ekonomi ve Estetiktir. İnsan barınmak için yaşamak ve doğa şartlarından korunmak için bir mekân ihtiyacı duyar ve bu mekânı kendine özgü kültürel, fonksiyonel, teknik ve farklı zevklerde yaratır. Mimarlık çıraklık, ustalık işidir. Sanatsal yönünden severek yapılacak bir iştir, keyifli bir iştir ve aynı zaman da zor iştir. Paha biçilemez bir manevi değere sahiptir.

Çarpık Kentleşmede sorumlu bizlerizdir. Tasarım ekip işidir. Mimarlık okullarından mezun olanların, mesleğin ilgili alanının çok geniş bir yelpazeyi kapsaması nedeni ile birbirinden çok farklı alanlarda çalışabilmektedirler. Sevdiğiniz bir işi yaparsanız sıkılmazsınız" diye konuştu.

Özer, Sizlere bir mimarlık öğrencisinin mimarlığı tarifini aktarmak istiyorum. Mimarlık emektir, sevgidir, dokunmaktır, katlanmaktır, bakarken görebilmektir, gördüğünü algılamaktır, bazen sabaha kadar uykusuz kalmaktır, eğlenmektir, bazen güzel bir tabloya bakmaktır, bazen doyasıya gezmektir, bazen ağlamaktır..." diyerek öğrencilere başarılar diledi.

Programın konuşmacılarından olan psikolog Cihan Ekinci, bilinçli seçilen hedefin önemine vurgu yaptı. Psikolog olmak isteyen gençlere önerilerde bulunan Ekinci, “Psikologluk zor bir meslek dalı. Sabırlı ve üretkenseniz bu mesleği tercih edebilirsiniz. Ayrıca, üniversiteden mezun olmak yetmiyor, kendinizi geliştirmeniz ve mesleğinizde uzmanlaşmanız için sürekli okumaya, araştırmaya, gelişime açık ve meraklı olmanız gerekiyor.” dedi. 

İnşaat Mühendisi Okan Alkın yaptığı konuşmasında “Hangi meslek dalı olursa olsun o meslekte çalışan insanın işini severek yapması, başarıyı da, mutluluğu da getirecektir.” ifadelerini kullandı. Alkın, çocuk yaştan itibaren inşaat mühendisi olmayı çok istediğini bunu gerçekleştirdiği içinde mutlu olduğunu belirtti.

Konferans sonunda öğrenciler seçmek istedikleri meslekle ile ilgili soruları konuşmacılara yönelterek, merak ettikleri konulara cevap buldular.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.