Bu haber kez okundu.

RAMAZAN AYINDA 3 DİLDEN VAAZ PROGRAMI
banner229
Siirt'te tarihi ulu camide ramazan ayı nedeniyle her gün ikindi namazı ardından Türkçe, Kürtçe ve Arapça dilinden verilen vaaz programlarına vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor.
Diyanet İşleri Başkanlığı Siirt Müftülüğü'nü Ramazan ayı vaaz ve irşad programı kapsamında tarihi Ulu Camide, camii İmam Hatibi M. Nureddin Sancar tarafından her gün ikindi namazı ardından 3 dilden Türkçe, Kürtçe ve Arapça dillerinden verilen vaaz programına yoğun ilgi var.
Sancar, yaptığı açıklamada, ramazan ayı dolayısıyla Siirt Müftülüğünce düzenlenen program çerçevesinde öğle namazı ardından Kur-an'ı Kerim mukabelesi yapıldığını ve ikindi namazı ardından 3 dilden vaaz verildiğini söyledi.
Cemaatin anlayabileceği şekilde vaaz programını icra ettiklerini belirten Sancar şöyle konuştu: "Ramazan ayı rahmet ve bereket ayıdır. Karınca kararınca elimizden geldiğince cemaatimizin konuştuğu dili göz önünde bulundurarak her gün ikindi namazından sonra Türkçe, Arapça ve Kürtçe yarım saatlik bir sohbet ediyoruz. Bu çalışmamızın inşallah insanlarımıza faydası olur. Bu her müminin kendi diliyle sohbeti dinlemesi hakkıdır diye düşünüyorum. Vatandaşlar ana dillerine anlattığımız vaaz programlarına rağbet gösteriyor.
Katılı yaz ayı ve gün içi olmasına rağmen her gün vatandaşlarımızın yoğun ilgisi var.
 Ramazan ayının önemine değinen Sancar, "Rabim bizi bir merkezde birleştirmiş oda ramazan ibadetidir. Biz müminler birlik ve beraberlik içerisinde olmamız gerekiyor. Müminler arasında bir hoşnutsuzluk varsa bunun giderilmesiyle ilgili çaba göstermemiz ve bizlerin kardeş olduğumuzu bir daha ramazan ayı dolayısıyla anmamız icap ediyor. İnşallah bu ramazan ayının birlik, beraberlik ve kardeşliğe vesile olur."
- "Ramazan ayı sosyal bir ibadettir"
"Ramazan ayı şahsi ibadetlerle teravih, diğer namazlar ve orucun değerlendirilmesi gerektiğini ve bu Allah'ın resulün tavsiyesidir" olduğunu ifade eden Sancar şöyle devam etti: "Ayrıca ramazan ayı sosyal bir ibadettir. Bu özelikle çok önemli bunun farkında olmak yani ramazan ayı orucuyla ve her şeyiyle bir sosyal ibadettir. Sosyal ibadetten kastımız, ramazan ayı yardımlaşma ayıdır.
Özelikle zekatlarımızı, fitrelerimiz ve sadakalarımızı ramazan ayında muhtaçlara ulaştırmamız lazım özelikle hicret etmiş muhacir fakir yoksul kardeşlerimize daha fazla yardım eli uzatmamız gerekiyor."
- "Dinimi öğreniyorum ve dilimin gelişmesine faydası oluyor"
Vaaz programına katılan vatandaşlardan Mustafa Aslan, insanların kendi ana dilinde ibadetlerini anlamaları çok güzel olduğu söyledi. Kuran'ı Kerim'den örneklerin Kürtçe, Arapça ve Türkçe anlatılması çok daha iyi olduğunu anlatan Aslan şöyle konuştu: "Ben Kürtçe biliyorum ama bugüne kadar Türkçe vaaz dinliyordum. Arapça bildiği için az çok anlıyordum ama şuan Kürtçe anlatıldığında çok daha iyi anlıyorum. Bezende kendi ana dilimde dinlediğim için daha fazla merak edip hem dinimi öğreniyorum hemde dilimin gelişmesine faydası oluyor."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.