Bu haber kez okundu.

Osman Ören, Havalimanını Aralık Ayında Açmayı Planlıyoruz
banner229

AK Parti Siirt Milletvekili Osman Ören, Siirt'teki yerel ve ulusal basın mensuplarıyla düzenlenen sabah toplantısında, Milletvekili seçildiği günden itibaren il genelinde yürütülen 5 aylık çalışmaları değerlendirdi.

Ali Gaffar Okan Caddesi’nde bir kafede düzenlenen toplantıda konuşan Ören, mecliste 2 ay zarfında 3500 kişinin kendisini ziyaret ettiğini, bunlardan 1800 kişinin İşleri ile ilgilenilmiş diğerlerinin taleplerine göre işlemlerinin devam ettiğini söyledi.

Kendisini arayanların tamamına cevap verdiğini belirten Ören, müsait olmadığı zamanlarda vatandaşlara dönüş yaparak arayıp sorunlarını dinlediğini ifade etti. Ankara’ya gelen İlçe Belediye Başkanlarının taleplerini gerekli kurumlarla istişare ederek destek verdiklerini, en son Şirvan belediyesine Türkiye Belediyeler Birliğinden belediyeye  1 adet damperli kamyon hibe alındığını, yerel yönetimlerde atanan kayyum belediyelerin çok iyi çalışarak hakkını verdiklerini ifade etti.

Ören, Siirt Havaalanı’nda yürütülen çalışmalarla ilgili yaptığı bilgilendirmede 19 Kasım’da Als cihazının takılacağını diğer yapılan tüm çalışmaların tamamlandığını, Aralık ayı ortaları veya sonlarına doğru havaalanının uçuşlara hazır hale getirileceğini, Türk Hava Yollarının 150 kişilik uçağı Ankara ve İstanbul seferleri yapacağını söyledi.

Kötü bir görüntü oluşturan eski banka binasına yönelik kamuoyundan gelen beklentileri ilgili yerlere ileterek yerine modern bir bina yapılması konusunda girişimde bulunduğunu aktaran Ören, banka binasının alanının meydana uyumlu olmasını sağlayacaklarını aktardı.

Ören, kentin gelişmesinde büyük önem arz eden Siirt Üniversitesi (SİÜ) Tıp Fakültesi'nde görev alacak 80 akademik personelin hazır olduğunu ve gelecek yıl bu fakülteye öğrenci alınmaya başlanacağını dile getirdi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğünün de yeni yerinde hizmet vereceğini dile getiren Ören, şöyle devam etti:"800 kişilik konferans salonuna sahip Siirt Halk Eğitim Merkezi de burada hizmet verecek.

Eskiden konferans salonuna sahip tek yer Halk Eğitim Merkezi'ydi. Tüm etkinlikler, programlar, okulların çalışmaları buradaki 400 kişilik salonda yapılıyordu. Şu anda Allah'a şükür ilimizde çok sayıda konferans salonu var. İlimizin her tarafı çok şükür eğitim yuvalarıyla dolu. Eğitim binası açısından önemli açığımız bulunmuyor." Toplantıya, AK Parti Siirt İl Başkanı Fuat Özgür Çalapkulu ve Merkez İlçe Başkanı Ekrem Olgaç da katıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ali çaycı 5 yıl önce

sayın ilbaşkanım ve sayın vekilim komşunuz açken nasil ayakta tutulup ve çarşıyı geziyorsunuz