Bu haber kez okundu.

Öğrencilerden Yabancı Konuklar İçin İngilizce Tiyatro
banner229
Siirt Fevzi Çakmak İlkokulu öğrencileri, "Make Your Way" projesi kapsamında kente gelen konuklar için İngilizce tiyatro sergiledi.
İlham Gençlik Derneği yöneticisi Ayfer Özkaya yaptığı açıklamada, Erasmus kapsamında hayata geçirdikleri "Make Your Way" projesi ile 5 ülkeden 20 kişinin kentte çeşitli etkinlikler gerçekleştirdiklerini söyledi. Projeye, Hırvatistan, Romanya, Polonya, Makedonya ve Bulgaristan'dan katılım olduğunu belirten Özkaya, "Bir haftadır ilimizde bu projemizi yürütüyoruz. Bugün de onlar için hazırlamış olduğumuz İngilizce tiyatroyu küçük çocuklarla beraber sunduk" dedi.
Fevzi Çakmak İlkokulu İngilizce Öğretmeni Müjde Keleş ise, okulun 3'üncü sınıf öğrencileriyle hazırladıkları "Cinderella" adlı tiyatroyu İngilizce diliyle konuklara sunduklarını kaydetti. Tiyatronun faklı bir sonla bittiğine dikkati çeken Keleş, şöyle konuştu: "Artık çocukların prenses değil, üniversiteye gidip okumak gibi bir hayallerinin olduğunu yansıtmak istedik. Çeşitli mesajlar verdik. Kısıtlı imkanlarımızla bu tiyatromuzu hazırladık. Tiyatromuzu 'Make Your Way' projesiyle 5 ülkeden Türkiye 'ye gelen katılımcılarımıza sunduk. Çünkü, İngilizce tiyatromuzda yer alan çocuklarımızı bu dilde anlayabilecek bir kitlenin olması onlar için ayrıca bir pekiştireçti."
Proje kapsamında Polonya'dan gelen Malgorzata Puto da, öğrencilerin iyi bir performans sergilediğini ve İngilizce tiyatroyu çok beğendiklerini ifade etti. İçeriği girişimcilikle ilgili olan proje kapsamında çeşitli etkinlikler yaptığını dile getiren Puto, "Etkinlikler kapsamında 9 yaşındaki öğrencilerin hazırladığı İngilizce tiyatroya katıldık. Çocuklarımızın performansını çok beğendik. Bu tiyatroyu nasıl hazırlayıp sunabildiğine çok şaşırdık. Çocukların tiyatroda prenses olmak yerine üniversiteye gidip okumak istemesi mesajının verilmesi bizleri çok etkiledi" dedi.
Tiyatro etkinliği, öğrencilerin seslendirdiği İngilizce ve Türkçe şarkılarla sona erdi.

Anahtar Kelimeler:
SiirtFevzi Çakmak
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.