Bu haber kez okundu.

Milletvekilimiz Aktay, Amerika’da  Türkiye’nin  2023 Vizyonunu Anlattı
banner229
AK Parti Siirt Milletvekili Yasin Aktay bir dizi görüşme yapmak üzere gittiği Amerika Birleşik Devletlerindeki programının ilk gününde US Council of Muslim Organisations (Amerika Müslüman Teşekküller Birliği)’nin düzenlediği 1. Uluslararası Batılı Müslüman Birlikleri Konferansına katıldı.
Batılı Müslümanların sorunları ve imkânlarının tartışıldığı konferansın birinci gününün sonunda Washington’da yeni tamamlanan ve yakında bizzat Cumhurbaşkanı Recep tayyip erdoğan tarafından açılışı yapılacak olan Amerika Diyanet Merkezi Külliyesine konferansın bütün katılımcılarınca bir gezi düzenlendi.
Diyanet Merkezi’nin akşam yemeği verdiği gezide Siirt Milletvekili Prof. Yasin Aktay da Batılı Müslüman Toplulukların liderlerine hitaben Türkiye’de son zamanlarda yaşanan ulusal ve uluslararası gelişmeler üzerine bir konuşma yaptı.
SURİYELİ KARDEŞLERİMİZİ MÜLTECİ DEĞİL MİSAFİR OLARAK GÖRÜYORUZ
Grubun yıllık olağan toplantısında Amerika Diyanet Merkezini ziyaret eden gruba hitaben Aktay, Türkiye’nin Suriyeli Esad, PYD ve DAEŞ mağdurlarına yönelik olarak yaptığı çalışmaların yanı sıra Türkiye’nin son 14 yılına damgasını vuran AK Parti’nin son seçimlerdeki başarısının altında yatan nedenleri anlattı.
Aktay, Türkiye halkının Beşşar Esed zulmünden kaçan Suriye halkına ev sahipliği yapmaktan dolayı mutluluk duyduğunu söyledi. Aktay, başkent Washington’a yaklaşık yarım saatlik mesafede bulunan Amerika’nın en büyük camisi Diyanet Merkezi’nde, ülkenin önde gelen Müslüman organizasyonlarının başkanlarının yanı sıra, yaklaşık 500 Amerikalı Müslümanın katıldığı programda konuştu.
Konuşmasında Esad’ın zulmünden kaçarak Türkiye’de yaşamak zorunda kalan Suriyelileri “mülteci” olarak görmediklerini onları bilakis misafir olarak gördüklerini belirten Aktay’ın konuşması sık sık alkışlarla kesildi.
SOFRALARIMIZ BEREKETLENDİ
Aktay, Suriye’de iç savaş başladıktan sonra Türkiye’ye gelen Suriye halkının en fazla 100 binler civarında olabileceğini, hatta bu rakamı Suriye krizinden mütevellit bir kırmızıçizgi olarak tahmin edip deklare ettiklerini anlattı. Ancak bu rakamın şuanda 2.7 milyona ulaştığını belirterek, “Avrupa ülkelerinde on bin kişilik bir göçmen akışı bütün sistemi kilitlemekle kalmıyor bizzat halklar büyük bir hoşnutsuzluk ifade etmeye, bir yabancı düşmanlığı körüklemeye başlıyor.
Oysa Türkiye’de zaten başta Cumhurbaşkanı Recep tayyip erdoğan’ın ortaya koyduğu cesur ve insani yaklaşım sayesinde hem hükümet bu yükü üstlendi hem de halkta da en ufak bir hoşnutsuzluk yaşanmadı.
Bu hem Türkiye hükümetiyle hem de Türkiye halkıyla gurur duymamızı gerektiren bir durum. Misafirlerimiz sofralarımızı bereketlendiriyor diye düşünüyoruz ve emin olun bu kadar göçmen nüfusa ve onların taşıyabileceği nice soruna rağmen Türkiye her zamankinden daha güçlü bir şekilde ayakta duruyor.” dedi.
BATILI DEVLETLER ARTIK ÜMİT DEĞİLDİR
Aktay, “Türkiye kendi yağıyla kavrulamaya çalışan bir ülkedir, son sayımlarla 2,7 milyona kadar ulaşmış olan Suriyelileri misafir ediyor olmak dolayısıyla Türkiye dünyada herkesin hayranlığını haklı olarak kazanmış durumdadır. Böyle şeyleri önceden hesaplayarak, işin stratejisini, taktiğini düşünerek yapmaya kalkışsanız, muhtemelen eliniz ayağınız dolaşır, hiç bir şey yapamazsınız. Ama başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep tayyip erdoğan’ın dirayetli, insani ve kararlı tutumu sayesinde bu politika belirlendi ve hiç bir hesap yapmadan canını kurtarmak üzere bize sığınan herkesi kabul ettik, misafir ediyoruz.
Onların hayatlarını en iyi şekilde nasıl yaşamak istiyorlarsa gerekli şartları sağlamak üzere çalışıyoruz. Öyle görünüyor ki, kriz bitse bile ha deyince gidemeyecek Suriyelilerin geleceğini planlamak ve onların Türkiye’de hayatlarını kolaylaştırmak için gerekli düzenlemeler yapılmaktadır.
Artık onların Türkiye’nin geleceğinde bir yeri olacağını kabulleniyor, birçok düzenlemeyi ona göre yapıyoruz. Oysa batılı ülkeler yaptıkları hesaplarla hem şimdiye kadar iddia ettikleri, havasını attıkları değerlerine ihanet etmekte, hem de dünya için artık bir umut oluşturamadıklarını göstermektedirler” ifadesini kullandı.
AK PARTİ MÜSTESNA BİR BAŞARIYA İMZA ATTI
Konuşmasında aynı zamanda 14 yılık Ak Parti iktidarının ekonomik, sosyal, kültürel kalkınma gibi konularda neler yaptığını da anlatan Aktay, AK Parti’nin tam da bu başarıları sayesinde Türkiye tarihinde müstesna bir başarıya imza attığını ve arka arkaya dört dönem tek başına ve oylarını artırarak iktidara geldiğini söyledi.
Aktay AK Parti’nin gördüğü bu müstesna teveccühün en önemli sebebinin kendi seçmenine karşı sadakat içinde olmak, onlara vaat ettiklerini gerçekleştirmek olduğunu anlattı. Aktay şöyle konuştu: “AK Parti hiç bir zaman diğer partiler gibi, iktidara bir defalığına gelip kısa vadede ne koparabilirsem kardır mantığıyla hareket etmedi. Aksine seçmenini en iyi şekilde temsil etti, seçmeniyle arasında organik bir ilişki gördü ve bu ilişkiyi hep canlı tutmaya çalıştı.”
TÜRKİYE, MÜSLÜMAN ÜLKELER ARASINDA ÖRNEK
ABD Müslüman Organizasyonları Konseyi (USCMO) Genel Sekreteri Usame Cemal de yaptığı konuşmada Türkiye’ye övgüler yağdırdı. Türkiye Cumhurbaşkanı Recep tayyip erdoğan’ın Müslüman ümmetinin medarı iftiharı olduğunu belirten Cemal, “Türkiye, şuanda Müslüman ülkeler arasında onuruyla ayakta durabilen tek ülkedir” dedi.
TÜRKİYE UMUTTUR
Cemal, Türkiye’nin Suriye halkına göstermiş olduğu misafirperverlikten dolayı sadece Suriyelilerin değil, bütün Müslüman ümmetin kalbini fethettiğini kaydederek, “Türkiye bizim için bir umuttur” ifadesini kullandı.
Konuşmasında özellikle Türkiye’den katılan Yasin Aktay’a ve AK Parti MKYK üyesi Asuman Erdoğan’a da özellikle teşekkür eden Cemal, Aktay’ın Amerikalı Müslümanların çatı kuruluşu olan USCMO’nun bütün toplantılarına bunca yoğun programına rağmen hep özel bir önem gösterip katılmaya çalıştığını, bunun da kendilerini çok mutlu ettiğini söyledi.
Konuşmaya katılmak için Chicago’dan gelen “Suriye için Umut” organizasyonu başkan yardımcısı Mazen Rachid ise, “Türkiye’ye göstermiş olduğu kardeşlikten dolayı minnettarız.” Rachid, “Suriye halkı Türkiye’ye artık kan bağından öte bir şekilde bağlanmıştır. Türkiye’nin bizim insanlarımıza göstermiş olduğu ilgi gelecek nesillerimiz tarafından da hatırlanacaktır” dedi.
Siirt Milletvekili Yasin Aktay, toplantının devamına katıldıktan sonra Amerika’nın değişik eyaletlerinde Türkiyeli vatandaşlarımızla buluşacak, Düşünce Kuruluşlarında konferanslara ve görüşmelere katılacak, daha sonra Türk Grup başkanlığını yaptığı BM’de Parlamentolararası Birlik toplantısına Türkiye’yi temsilen katılacak.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.