Bu haber kez okundu.

KURUTMALIK SEBZE MEVSİMİ FİYATLAR YÜKSELDİ
banner229
 Biber, patlıcan ve domatesin kurutulma zamanı. Vatandaşlar, daha çabuk kuruyacakları için sıcak havalardan yararlanmak amacıyla kurutmalık patlıcan, biber ve domates ihtiyaçlarını karşılıyorlar.

Talep artışı olunca fiyatlarda da yükselme meydana geldi. Torbalar halinde kurutmalık patlıcanın kilosu 1.5 -2 TL, biber 1.8-2 TL bir fiyatla satılıyor. Domatesler ise kasa halinde kilosu 0.80 kuruş ile 1 TL arasında satılıyor. Biber, patlıcan ve domates satıcıları vatandaşların yoğun bir şekilde alım yaparak kurutma yoluna gittiklerini belirterek “Bu günlerde vatandaşlar yoğun bir şekilde biber ve patlıcan alıp kurutuyorlar.
Eskisi kadar olmasa da domatesleri de kurutanlar var. Bu sebzelerin bir bölümü, Siirt’te tüketilirken bir bölümü de il dışına özellikle, Siirtlilerin yoğun olarak yaşadıkları İstanbul, Yalova ve Bursa gibi illere gönderiliyor. Hatta birçok aile özellikle bu mevsimde Siirt’e gelerek hem akrabalarını görüyor ve hem de kurutmalık sebze ihtiyacını karşılama yoluna gidiyor.” Sebze kurutma sezonunun 15-20 gün daha sürmesi bekleniyor.

Anahtar Kelimeler:
SiirtKurutmalıkSebze
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.