Bu haber kez okundu.

Kış Lastiği Takmayan Sürücülere Uyarı
banner229
Siirt Bölge Trafik Denetleme Müdürlüğü, kış lastiği takmayan sürücülere uyarılarda bulundu.
Siirt Bölge Trafik Denetleme Müdürlüğü, yaptığı açıklamada, kış lastiği takmayan sürücülere uyarılarda bulunarak, kış aylarında dikkat edilmesi gereken kurallar hakkında açıklamalarda bulundu.
Kar yağışları ev buna paralel don olaylarının etkisini göstermesiyle trafik kazalarının arttığı son günlerde Siirt Bölge Trafik Denetleme Müdürlüğü tarafından sürücülere yönelik uyarılar yapıldı.
Yapılan açıklamada şu uyarılar dikkat çekti:
-Aracınızda mutlaka çekme halatı, yedek lastik, takoz, zincir, reflektör, yangın tüpü ve ilk yardım çantası ile yedek su bulundurun.
-Aracınızın radyatördeki antifrizini, cam suyunu, cam sileceğini, aküsünü ve kalorifer kontrollerini yapınız.
-Yola çıkmadan alternatif yol bilgisi edininiz
. -Aracınızda kalın giyişi ve yiyecek bulundurunuz.
-Aracınızın far, sinyal ve stop lambalarının çalıştığından emin olunuz.
-Aracınızın yakıt miktarını daima üst seviyede tutunuz.
-İyi bir sürüş ve frenleme için lastiklerin dış yüzeyi ve stepne dâhil tüm lastiklerin havasını mutlaka kontrol edip, standart diş derinliğini kaybetmiş lastikleri kullanmayınız.
-Yağışlı havada lastiklerin tutunma özelliği azalıp fren mesafesini uzamayacağından, hız düşürülmeli ve talip mesafesi uzun tutmalısınız. -Soğuğun gizli buz lamaya neden olduğu yerlerde ani firen yapmayınız vitesi yumuşak bir geçişle küçültülerek ayağınızı gazdan yavaşça çekerek hızınızı düşürünüz.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.