Bu haber kez okundu.

Kayabağlar Belediyesi ile Siirt Belediye-İş Sendikası Arasında Toplu İş Sözleşmesi İmzalandı
banner229

Kayabağlar Belde Belediyesi ile Siirt Belediye-İş Sendikası arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı.

Kayabağlar Belde Belediyesi ve Siirt Belediye İş Sendikası arasındaki toplu iş sözleşmesinin, yapılan müzakereler sonucunda anlaşmaya varılarak, 06.02.2019 tarihi itibariyle imzalandığı ve işçilerin ücretlerine ilk yıl yüzde 10, ikinci yılda yüzde 10 oranında zam yapıldığı açıklandı.

Kurtalan Kaymakamı ve Kayabağlar Belediye Başkan Vekili İhsan Emre Aydın’ın makam odasında gerçekleştirilen toplu iş sözleşmesine, Belediye-İş Sendikası Siirt Şube Başkanı Halit Akınay ve Kurtalan Kaymakamı ve Kayabağlar Belediye Başkan Vekili İhsan Emre Aydın ve yönetim kurulu üyeleri katıldı.

Kurtalan Kaymakamı ve Kayabağlar Belediye Başkan Vekili İhsan Emre Aydın’, Belediye İş Sendikası ile yürütülen müzakereler sonucunda 01.02.2019 tarihinden geçerli olmak üzere işçi yevmi yelerine, sosyal haklarına ve tün parasal maddelere % 10 oranında zam yapıldığını, 2. yıl ücret zammı: 01.02.2020 tarihinden geçerli olmak üzere işçi yevmiyelerine, sosyal haklarına ve tüm parasal maddelere'% 10 oranında zam yapıldığını söyledi.

Aydın, bizim amacımız halkın ihtiyaçlarına cevap vermektir, bu ihtiyaçlara cevap verirken de çalışanımızı da mağdur etmediklerini söyledi.

Belediye-İş Sendikası ile yaptığımız görüşmeler sonucunda, imzaladığımız toplu sözleşmenin hayırlı uğurlu olmasını dileyen Aydın, Belediye olarak kasamıza giren her kuruşun en adil şekilde harcanmasına özen gösteriyoruz.

Prensibimiz gereği çalışanlarımızın haklarını alın terleri kurumadan ödemek gider hanemizin ilk sırasında bulunmaktadır. Kayabağlar beldemizde beraber yaptığımız hizmetlerde önemli katkıları olan işçilerimizin sevinçte ve kederde, her zaman yanındayız. Sözleşmenin sendikamıza ve işçilerimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum" dedi.

Belediye-İş Sendikası Siirt Şube Başkanı Halit Akınay, bu toplu iş sözleşmesinin masada müzakere edilerek sonuçlanması anlamlıdır. işçilerimize, ailelerine bu toplu iş sözleşmesinin hayırlı olmasını dileyerek, toplu iş sözleşmesinde emeği geçen Kurtalan Kaymakamı ve Kayabağlar Belediye Başkan Vekili İhsan Emre Aydın’a teşekkür etti.

Akınay, sözleşmenin her iki tarafa da hayırlı olması dileğinde bulunarak, Ortalama kıdemlilik zammının eklendiğini, sosyal haklara ve yevmiyelere %15 oranında zam yapıldığını ve 112 günlük ikramiye alacaklarını söyledi.

 ANLAŞMA DETAYLARI

SOSYAL HAKLAR: YEMEK YARDIMI-255,00

YAKACAK YARDIMI- 129,00

EK GIDA YARDIMI: 129,00

AILE VE ÇOCUK YARDIMI DEVLET MEMURLARI SEVIYESINDE TUTULACAKTIR.

DIREKSIYON PRIMI VE SORUMLULUK ZAMMI 83,00 OLACAKTIR.

TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİNDEKİ İKİNCI YIL ZAMMI BU SOSYAL HAKLARA EKLENECEKTIR.

İYILESTIRME ZAMMI:664,00 OLACAKTIR. TOPLU IS SÖZLEŞMESİNDEKİ İKİNCİ YIL ZAMMI BU SOSYAL HAKLARA EKELENECEKTİR.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Nuri batur 5 yıl önce

Emeği geçenlere teşekkür eder
Üyelerimize hayırlı olsun