Bu haber kez okundu.

Jandarma Teşkilatı'nın 180. Kuruluş Yıl Dönümü Törenle Kutlandı
banner229

Siirt İl Jandarma Komutanlığında düzenlenen törende, kahraman teşkilatın kuruluş tarihi ve çalışmaları anlatıldı, çeşitli gösteriler yapıldı.

İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Hüseyin Hilmi Atabay’ın ev sahipliğine gerçekleşen kutlama töreni saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı

.Daha sonra Jandarma Teşkilatının 180 yıllık geçmişi anlatılarak, özellikle Kıbrıs Barış Harekatı ile son yıllarda başta PKK terör örgütü olmak üzere terör örgütlerine karşı yürütülen mücadele de elde ettiği başarılar üzerinde duruldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kutlama mesajının okunmasının ardından İl Jandarma Komutanı Tuğg.Hüseyin Hilmi Atabay bir konuşma yaptı.

Jandarma Teşkilatının 180. yıl dönümünü kutlamanın gurur, mutluluk ve heyecanını yaşadıklarını belirten Tuğg. Atabay, Jandarma teşkilatının her zaman engin sevgisini ve takdirini kazandığını söyledi.

Tuğg. Atabay “Bizler milletimizin bize olan bu teveccühünün bilincinde hareket ederek, var olan bu güven ve sevgi bağını korumak perçinlemek ve daha da güçlendirmek azim ve kararlığındayız. ” Dedi.

Jandarma Teşkilatının kurulduğu günden, günlük yaşamın her anında ülkemizin her yerinde bu yana gece gündüz, sıcak soğuk yağmur çamur demeden her zaman milletin hizmetinde olduğunu belirten Tuğg. Atabay sözlerini şöyle sürdürdü ”Yerleşik kurum kültürü ve kimliğine sahip personeli ile jandarma üstün birlik ve silah arkadaşlığı ruhu ile vatandaşa insan merkezli adaletli sevgi ve şefkatle birleştirici ve kucaklayıcı anlayışı ile her zaman milletinin yanında yer almıştır ve almaya devam edecektir.”

Tug.Atabayın konuşmasının ardından kuruluşun 180. yıldönümü nedeniyle öğrenciler arasında düzenlenen resim ve şiir yarışmaların da dereceye girenlere ödülleri Vali Ali Fuat Atik ve diğer yetkililer tarafından verildi.

Halk oyunları gösterisinin ardından gerçekleştirilen ve Jandarmanın hizmetlerinde asayiş, narkotik ile mayın aramalarında kullanılan köpeklerin gösterisi nefesleri kesti ve büyük bir heyecanla takip edildi.

Köpek gösterilerinin ardından jandarma teşkilatının görev esnasında kullandığı araç ve gereçlerin sergilendiği stantlar Vali Ali Fuat Atik ve protokol üyeleri tarafından ziyaret edildi.

Tören kokteyl ve 180. yıldönümü pastasının kesilmesi ile sona erdi.

Törene, Tuğay Komutan vekiliAlbayş Mehmet Fevzi Kenarsarı, Cumhuriyet Başsavcısı Yunus Fırat, Rektör Prof.Dr.Murat Erman, Vali Yardımcıları Erkan Savar, Zihni Yıldızhan,İl Emniyet Müdürü Saruhan Kızılay,Baro Başkanı Av. Nizam Dilek ve bazı ilçe kaymakamları kamu kurum ve kuruluş müdürleri, jandarma teşkilatında görevli personelin aileleri ile diğer davetliler katıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.