Bu haber kez okundu.

İşsizliğin Artması Çay Ocaklarını Dolduruyor
banner229
İşsizliğin en yüksek olduğu illerin başında gelen ilimizde vatandaşlar zamanının çoğunu geleneksel olan çay ocaklarında geçiriyor.
Vatandaşların adeta vazgeçilmezi haline gelen çay ocakları son zamanlarda yaşanan olaylarla birlikte işsizliğin artması çay ocakları işini yoğunlaştırıyor. Yaklaşık 55 yıldır çay ocağını işleten İsa Danış, çay ocaklarının, Siirt’te geleneksel hale geldiğini ve özellikler son zamanlarda artan olaylarla birlikte işsizliğin çoğalmasının işlerini yoğunlaştırdığını söyledi.
Danış, “Özellikle işsizlikten dolayı çay ocaklarına rağbet çoğalıyor. Son zamanlarda terör olaylarından dolayı işlerin olmaması işçiler ve aynı zamanda yaşlı-emekli insanların oturduğu bir yerdir. Çay ocaklarına gelenler çaylarını içerken sohbet ve muhabbet ediyorlar.
Kahvehane denildiğinde kumar salonları insanın aklına geliyor. Bizim çay ocaklarımız öyle değildir. Burası her yaştan ve her kesimin gelebileceği bir yerdir. Çay ocakları yaşlılar, emekliler, gençlerin takıldığı ve muhabbet ettikleri yerdir. Bu gelenek özellikler bizim bölgede var” ifadelerini kullandı.
Çay ocağında çalışan işçi: “Her kesimden her yaştan insanlar geliyor. Buraya ses sanatçılarından, yaşlı amcalara ve genç abilerimize kadar herkes geliyor. Bu vesileyle sosyal oymaya herkesle tanışmaya fırsat bulabiliyoruz.
Siirt’in güzel bir geleneğidir. Ocağımız özellikler işverenlerle işçilerin buluşma noktası konumundadır. Piyasadaki işsizlikle birlikte aksine bizim işimiz yoğunlaşıyor.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.