Bu haber kez okundu.

“Hoşgörü Satrançta Buluşuyor" Proje Katılımcıları Siirt Üniversitesini Ziyaret Etti
banner229

CEDİD Derneği tarafından Avrupa Birliği Erasmus+ Programı kapsamında hazırlanan “Hoşgörü Satrançta Buluşuyor – We meet in Chess for Tolerance” adlı proje için İtalya, Hırvatistan, İspanya, Romanya ve Türkiye’den ilimize gelen 30 katılımcı Siirt üniversitesini ziyaret ederek Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Erman ile buluştu.

Rektörlük Binası Senato Salonunda ağırlanan proje katılımcılarına üniversite hakkında bilgi veren Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Erman ziyaretlerinden memnuniyetini dile getirerek; “30 faklı ülkeden 1.700 yabancı öğrencimiz var.

Sizlerin bu projede bir araya gelmeniz gibi bizde eğitim - öğretimde farklı ülkelerden öğrencileri bir araya getirmiş bulunuyoruz. Sizleri de üniversitemizde bu öğrencilerin arasında görmekten mutluluk duyarız.” diyerek proje katılımcıları arasında bulunan yabancı uyruklu öğrencileri üniversitemize davet etti. Konuşmanın devamında proje katılımcılarının üniversite hakkında ki sorularını cevapladı.

 “Hoşgörü Satrançta Buluşuyor – We meet in Chess for Tolerance” adlı projede İtalya, Hırvatistan, İspanya, Romanya ve Türkiye’den olmak üzere 30 katılımcı yer alıyor. Proje kapsamında Siirt’te yaşayan gençler ile Avrupalı gençler bir araya gelerek son yıllarda teknolojinin kötü kullanımı ve radikalleşmenin doğurduğu ırkçılık, hoşgörü ve anlayışın olumlu anlamda değişimine katkıda bulunulması amaçlanmaktadır.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.