Bu haber kez okundu.

HDP'de  Aday Tanıtım Töreni Yapıldı
banner229
Halkların Demokratik Partisi (HDP) il örgütü tarafından, Atatürk Meydanı'nda aday tanıtım töreni düzenlendi.
HDP İl Örgütü tarafından Kurtalan'da karşılanan adaylar, uzun araç konvoyu ile şehir turu attı. Atatürk Anıtı HDP parti binası önünde toplanan kalabalık tarafından karşılanan adaylar, burada toplanan kalabalığa Türkçe, Kürtçe ve Arapça selamlama yaptı. Ağrı'da yaşanan olaylara değinen HDP Siirt 1. sıra milletvekili adayı Kadri Yıldırım, "Ayağımızı bağlamak için kilitlendiğimiz HDP'ye doğru gitmek için önümüze birçok engel çıkaracaklar. Dün Ağrı'da yaralı askerler oradayken Kürt halkı onları bağrına bastı, hastaneye taşıdı. Ne zamanki Kürt ölüleri askeri araçların arkasından sürüklenmeden kurtulduysa, ne zaman gözleri oyulmaktan kurtulduysa, ne zaman ki kulakları kesilmekten kurtulduysa işte ancak barış ve kardeşlik o zaman gelecektir. Öbür türlüsü faso fisodur. Bu bakımdan buradan Ağrı'ya binlerce selam olsun. Ne yaparlarsa yapsınlar halkların kardeşliğinden, halkların inançlarından vazgeçmeyeceğiz. Varsın bizi öldürsünler, varsın provokasyonlar yapsınlar, varsın ölülerimizi askeri araçların arkasından sürüklesinler. Ama biz askerlerin ölülerini hastaneye götürmek için bütün gücümüzle mücadele edeceğiz" dedi.
Arap halkına seslenen Yıldırım, Kürtlerin her zaman Arap halkının yanında olduğunu belirterek, 1916 yılında Rojova ve Suriye, Fransızların mandasına verildiğinde Suriye halkının Fransızlara karşı verilen bağımsızlık mücadelesinde en ön saflarda Kürtlerin yürüdüğünü, Fransızlara da ilk kurşunu Kürtlerin sıktığını söyledi.
Yıldırım, "Fransızlara ilk kurşunu Kürtler sıktı bunu Araplar biliyor mu? Fransızlar Suriye'de Kobani'de en şiddetli bir şekilde direnişle karşılık veren Kürtlere; 'siz bizi Araplarla baş başa bırakın size Kobani bölgesinde özerk bir Kürdistan vereceğiz' dediler. Ey Arap halkı, siz bunu unutmayın bunu tarih yazıyor. Biz sizin için Kürdistan'ı feda ettik siz bizim için nasılda 3 milletvekili ve 1 belediye başkanını içinize sindiremiyorsunuz" şeklinde konuştu.
Daha sonra Kur'an'dan ayetler okuyan Yıldırım, tercümesini de Kürtçe yaptı. Etkinlik, daha sonra Aydınlar Caddesi üzerinde bulunan seçim lokalinin açılışının ardından sonra erdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.