Bu haber kez okundu.

Hava Kirliliği Kansere Hazırlıyor
banner229
     Siirt Özel Asema Hospital  İç Hastalıkları Uzmanı Uzm.Dr.İbrahim Göktaş, kış ayında meydana gelen hava kirliliğinin solunum yolu hastalıklarını ciddi oranda tetiklediğini söyledi.
  Siirt Özel Asema Hospital İç Hast.Uzmanı Uzm.Dr.İbrahim Göktaş kömürün ve yakacak için kullanılan çeşitli maddelerin neden olduğu hava kirliliğinin hissedilir derecede yükselmesi ile astım, bronşit, nefes darlığı gibi solunum yolu rahatsızlığı çekenlerin sayısının arttığını belirtti.
Hava kirliliğinin solunum sistemlerini direk etkilediğini belirten Dr.Göktaş; Hava kirliliğinin artması, üst solunum yolu enfeksiyonları, bronşit, nefes darlığı, astım ve zatürree gibi solunum yolları hastalıklarının sayısının da artması anlamına gelmektedir dedi.
AKCİĞER KANSERİNİN HAZIRLAYICISI
      Hava kirliliğinin akciğer kanserinin de hazırlayıcı etkenlerinden biri olduğunu anlatan Dr. Göktaş, şöyle konuştu: Çocuklar, yaşlılar ve herhangi bir nedenle bağışıklık sistemi yetersizliği olan kişiler bu problemlerden en çok nasibini alan kesimi oluşturur. Ayrıca, solunum yollarıyla ilgili alerjik hastalığı olan kişilerin de bu duruma dikkat etmesi ve gerekli önlemleri alması uygun olacaktır. Hava kirliliğinin yol açabileceği sağlık problemleri hiç de azımsanmayacak kadar büyük olabilir.
 AKŞAM DIŞARI ÇIKMAYIN
     Hava kirliliğinden korunmanın yollarının başında özellikle akşam saatlerinde dışarıya çıkılmaması olduğunu ifade eden Siirt Özel Asema Haspital İç Hast.Uzmanı Uzm.Dr.İbrahim Göktaş sözlerini şöyle sürdürdü: Hava kirliliğinin olumsuz etkilerinden korunmanın en önemli yolu hava kirliliğinin yoğun olduğu saatlerde mecbur kalmadıkça dışarı çıkılmamasıdır. Özellikle akşam saatlerinde hava kirliliği daha fazla olmaktadır. Bu saatlerde dışarı çıkarılan bebek ve yüksek tansiyonu bulunan yaşlılar, solunum sistemi ve kalp-damar rahatsızlıkları yaşayabilmektedir.
     Söz konusu saatlerde dışarı çıkılması durumunda ağız ve burnun atkı veya mendille kapatılması alınacak en basit tedbirdir. Ev içerisinde ise biyolojik yakıt kullanılmaması ve sigara içilmemesi ayrıca, bacalara filtre takılması ve kükürt oranı daha az yakacak kullanılması da alınabilecek tedbirlerdendir”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.