Bu haber kez okundu.

Hac Hazırlık Kursları 1 Haziran’da Başlıyor
banner229
Siirt İl Müftülüğü Hac Hazırlık Kursları ile kutsal topraklara gidecek vatandaşlara eğitim verecek.
Hac ibadeti kesinleşmiş olan adaylar için Siirt İl Müftülüğü 1-3 Haziran tarihlerinde düzenleyeceği "Hac Hazırlık Kursları" ile kutsal topraklara gidecek olan vatandaşlara eğitim verecek. Hac ibadetinin zorlu bir ibadet olduğuna dikkat çeken Siirt İl Müftüsü Faruk Arvas, zorlukların üstesinden bilgiyle gelinebileceğini belirterek, hac ibadeti kesinleşmiş olan vatandaşları hazırlanan seminerlere davet etti.
Eğitim programları hakkında bilgi veren Müftü Arvas, "Zaten hac ibadeti başlarken 'Niyet ettim hac yapmaya. Allah'ım bu ibadeti bana kolaylaştır' diye hacca özel bir niyetimiz var. Buradan da anlaşılıyor ki hac ibadeti diğer ibadetlere göre biraz daha zorlu bir ibadet. Bunun içinde hac yapacak olan kardeşlerimizin önceden hazırlıklı olması gerekiyor.
 2015 Hac Yılı organizasyonunda hacca gidecek olan kardeşlerimize Sancaklar Çarşı Camisi'nde, 1-3 Haziran tarihleri arasında hac seminerleri düzenleyeceğiz.
Kardeşlerimiz 'nasıl olsa hacca gideceğiz. Orada yaparken öğreniriz' şeklinde düşünmesinler. Mümkün mertebe bu programlara katılmaya, takip etmeye çalışsınlar. Çünkü hakikaten değişik alanlarda uzman hocaların katılacağı ibadetin yapılış şekli, ruhu, manası, anlamı, hanım kardeşlerimizin karşılaşabileceği bir takım durumlar, umre ibadeti, Mekke-Medine ziyareti, Peygamber efendimizin kabrini ziyaret gibi konularda hocalarımızın aydınlatıcı çalışmaları ve sunumları olacak. Kabe maketinin ve Onun müştemilatı ile beraber uygulamalı bir şekilde camilerimizde hacılarımıza ibadetin nasıl yapılacağını bizzat göstereceğiz.
İbadet mahalline gitmeden önce kardeşlerimize bunları yaşatmaya gayret edeceğiz. Bu vesileyle hem hanım hem erkek kardeşlerimize bu bilgilendirme seminerlerine davet ediyoruz.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.