Bu haber kez okundu.

Girişimcilik  Sertifikaları Dağıtıldı
banner229

Dicle Kalkınma Ajansı tarafından Dicle Bölgesi’ndeki dört ilde verilen “Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi” kapsamında katılımcılara Siirt’te sertifika dağıtım töreni düzenlendi.

Siirt Yatırım Destek Ofisi’nde gerçekleştirilen törende, eğitimi başarıyla tamamlayan girişimci adaylarına sertifikaları verildi.

DİKA ile KOSGEB arasında imzalanan protokol çerçevesinde Mardin, Batman, Siirt ve Şırnak’ta yenilikçi fikirleri olan 18 - 29 yaş arası genç girişimciler ile özellikle kadın girişimcilerden oluşan otuzar kişilik gruplar halinde toplam 120 kişiye “Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi” verildi.

Bölgemizde ekonomik kalkınma ve istihdam sorunlarının çözümünün temel faktörlerinden biri olan girişimciliğin desteklenmesi, yaygınlaştırılması ve başarılı işletmelerin kurulmasını sağlamak amacıyla yeni girişimci adaylarının fizibilite ve iş planına dayanarak bilinçli yatırım yapmalarını desteklemek amacıyla Siirt’te Ajans tarafından düzenlenen eğitimlerin ikincisi 2 - 5 Şubat tarihleri arasında gerçekleşmiştir.

Eğitimi başarı ile tamamlayan katılımcılar KOSGEB’in Girişimcilik Destek Programı kapsamında yer alan Yeni Girişimci Desteğinden faydalanabileceklerdir. Yeni Girişimci Desteği ile projesi KOSGEB tarafından onaylanan girişimciler 50.000 TL hibe ve 100.000 TL geri ödemeli kredi olmak üzere toplam 150.000 TL’ye kadar mali destek için KOSGEB'e başvurabileceklerdir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.