Bu haber kez okundu.

GİRİŞİMCİLİK KURSULARI DEVAM EDİYOR
banner229
İlimizde kendi işini kurmak isteyenlere Ticaret ve Sanayi Odası ve KOSGEB işbirliğiyle verilen girişimcilik kursları devam ediyor.
Siirt Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) ve Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) işbirliğiyle düzenlenen uygulamalı girişimcilik eğitimleri devam ediyor.
Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda devam eden kursu ziyaret eden Ticaret Odası Başkan vekili Nedim Kuzu ve KOSGEB İl Müdürü Ömer Erkılıç kursiyerleri ziyaret ederek, kursiyerleri bilgilendirdiler.
KOSGEB Siirt Müdürü Ömer Erkılıç, KOSGEB tarafından girişimcilik eğitimini başarıyla tamamlayarak sertifika almaya hak kazanan genç girişimcilerin iş planları desteklenmeye değer bulunduğu takdirde 30 bin lira hibe ve 70 bin lira faizsiz kredi desteği sağlanacağını söyledi.
Proje hakkında bilgi veren Siirt Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Vekili Nedim Kuzu, kursta 25 yeni girişimci adayına 70 saatlik eğitim verileceğini, 9 gün sürecek kursun konusunda uzman eğitimciler tarafından verileceğini yıl sonu itibariyle sayının 100’ü bulacağını belirterek, eğitimin ana modüllerine yüzde 80 oranında devam eden katılımcıların belge almaya hak kazanacaklarını söyledi.
Kuzu, Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’nde KOSGEB destekleri, yeni iş kuranlara dönük desteğin mevzuatı, başvuru aşamaları, iş planın hazırlanması, pazar araştırmasının yapılması, yönetim planı oluşturulması ve yatırım fizibilitelerinin yapılması konuları işleneceğini belirtti.
 STSO Başkan Vekili Nedim Kuzu tecrübelerini de paylaşarak, iş hayatında başarının özgüven ile orantılı olduğunu söyledi.
 Kuzu, Kararlı ve cesur olun yapılmayanı yapın, çok çalışın sermayeyi bahane etmeyin. İşlerinizi açtıktan sonra KOSGEB ve Devletin vermiş olduğu imkânlardan yararlanabileceklerini belirten Kuzu, her zaman girişimcilerin yanında olacaklarını söyledi.
 Kuzu "Her şeyi tecrübe edecek kadar vaktimiz yok, ama tecrübeleri dinleyerek okuyarak mesafe kat edebiliriz. Kişi mutlaka iş yaşamında başarı istiyorsa kendine güvenmeli, ancak karşısındakinin de akıllı olduğunu bilerek hareket etmeli. Bir insanı alın, layık olmadığı yere koyun, eninde sonunda başarısızlık onu bulur. Onun için her kim olursa olsun; işiyle pişmesi, tecrübesiyle kıvama gelmesi gerekiyor. Hepinize tavsiyem başarıya ulaşanların izlerini takip etmeniz" dedi.
Toplantı soru cevapla sona erdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.