Bu haber kez okundu.

Genç Çiftçilere Büyükbaş Hayvan Dağıtımı Yapıldı
banner229

Genç Çiftçi Projesi kapsamında hibe almaya hak kazanan çiftçilere büyükbaş hayvanlar dağıtıldı.

Kırsal Kalkınma Destekleri kapsamında Genç Çiftçi Projelerinin desteklenmesi Programı kapsamında İlimizde 2986 başvuru yapılmış olup,Gıda Tarım ve Hayvancılık  Bakanlığının ayırdığı bütçeye istinaden 187 genç çiftçi hibe desteği almaya hak kazanmıştı.

 Hak kazanan genç çiftçilerden Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının belirlediği projeksiyona göre İlimize 88 adet Büyükbaş hayvancılık projesi ayrılmıştır.

İlimiz genelinde büyükbaş almak için başvuruda bulunan genç çiftçilerden Baykan İlçesinden 18 hak sahibine, Eruh İlçesinden 9 hak sahibine, Kurtalan İlçesinden 13 hak sahibine ve Merkez İlçeden 5 hak sahibine TİGEM tarafından 6'şar düve teslim edildi. 

Siirt İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İzzet Murat,projenin ilimiz ve ilçelerinde hayvancılığın gelişimine katkı sağlayacağını ve çiftçilere iyi bir gelir kaynağı olacağını ifade ederek çiftçilerin bol ve bereketli bir yıl geçirmelerini temenni etti.

İlerleyen tarihlerde diğer ilçelerimizdeki hak sahiplerine de aynı şekilde dağıtım yapılacağı öğrenildi.

.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.