Bu haber kez okundu.

Dr. Aslan, ‘112 Acil Hattı Gereksiz Meşgul Edilmemeli’
banner229
Siirt İl Sağlık Müdürü Dr. Serkan Aslan,112 Acil Hattının hayati tehlikesi olmayanlar tarafından meşgul edilmemesi gerektiği vurguladı.
Siirt İl Sağlık Müdürü Dr. Serkan Aslan, Acil çağrı merkezlerine yapılan asılsız çağrıların ve trafikte ambulanslara yol verilmemesinin önüne geçilmesi için hazırlanan afiş, broşür ve kamu spotlarının hazırlandığını söyledi.
Sağlık Bakanlığının 112 Acil Sağlık Hizmetlerine değinen Aslan, “Hastanın durumuna göre, iklim, coğrafi ve trafik vb. koşullar göz önüne alınarak, en uygun ambulans yönlendirilerek, 112 acil sağlık hizmetini kentsel ve kırsal alanda yüzde 100 erişim ile sunmaya çalışıyoruz.
112 Acil Çağrı Hattının hayati tehlike oluşturan durum ortaya çıktığında aranması gereken önemli bir hattır. Hayati tehlike durumu olmayanlar tarafından meşgul edilmesi nedeniyle gerçek acil sağlık yardımına ihtiyacı olan hasta ve vakalara ulaşmada geç kalınmaktadır.” dedi.
Dr. Aslan, sağlık hizmetlerinin ulaşılabilirliğinin ve kalitesinin artırılmasına yönelik toplumsal farkındalık oluşturmak amacıyla 112 Acil Çağrı Hattının gereksiz aranmasının önlenmesi ve trafikte ambulansın geçiş önceliğine özen gösterilmesi gerektiğini vurguladı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.