Bu haber kez okundu.

DİCLESİFED Kemal Bilim Başkanlığında Siirt'te Toplandı
banner229

Bölgesel ve sektörel iş dünyası temsil örgütlerinin çatı kuruluşu olan Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED), gönüllülük esasına göre kurulmuş bağımsız bir sivil tolum kuruluşudur. 

Dicle Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu (DİCLESİFED) dönem Başkanlığını Kemal Bilim'in yaptığı 25 Federesyondan biri olan Dicle Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu (DİCLESİFED)  Siirt,Mardin,Batman ve Şırnak illerinden oluşuyor.

TÜRKONFED, Türkiye’nin her bölgesine yayılmış etkin üye yapısı ve sayısı ile Türkiye’nin en büyük iş dünyası örgütleri içinde yer almaktadır. Bağımsız ve gönüllü yapısı dikkate alındığında Türkiye’nin en büyük sivil toplum örgütü olan TÜRKONFED; gücünü ve etkinliğini, iş insanlarının üye olduğu federasyon ve derneklerinden alan TÜRKONFED çatısı altında 25 federasyon, 205 dernek üzerinden, 24.100 iş insanı ve 40 bine yakın şirket yer almaktadır.

Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) bağlı Dicle Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu (DİCLESİFED) Dönem Başkanı ve Siirt Sanayici ve İşadamları Derneği (SİSİAD) Başkanı Kemal Bilim başkanlığında Batman,Mardin,Şırnak illerinden gelen yönetim kurulu üyeleri Siirt’e toplanarak bölgenin sorunlarını tartıştı.

Toplantıya, Dicle Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ, Mardin Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı A.Nasır Duyan, Mardin, Şırnak, Batman ve Siirtli işadamlarının katıldığı toplantıda dört ilin sorunları tartışıldı.

Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) bağlı Dicle Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu (DİCLESİFED) Dönem Başkanı Kemal Bilim yaptığı açıklamada;SRC3 bölgesinde bulunan 4 ilin sanayici işadamlarıyla bir araya gelip sorunları hep birlikte tartışarak çözüm üretmek olduğunu söyledi.

Bilim,4 ilin temsilcilerini ilimizde ağırlamanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, günümüzde istihdam yaratan, iş dünyasıyla arası iyi olan ve iş dünyasının yatırımını çeken şehirler, her zaman ön planda olur. Bu konuda şahsım ve arkadaşlarım adına böyle bir toplantıyı yapabildiysek ve Dicle Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ’ı ilimize getirerek hep birlikte sorunları tartışarak, buda bizim bu işe olan inancımızı, azmimizi, zaferimizi ve daha fazlasını yapabileceğimizi gösterir” dedi.

TÜRKONFED’ bağlı Dicle Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu (DİCLESİFED) Siirt Dönem Başkanı Kemal Bilim amaçlarının; İş dünyasının ortak sesi olmak, iş dünyasının sorunlarına sahip çıkacak temsil tabanı geniş, güçlü bir örgütlenme gerçekleştirmek, Ekonomi politikalarına yön vermek,İş dünyasını ilgilendiren sorunlara çözümler üretmek,Bölgesel ve sektörel kalkınma vizyonları geliştirerek, uluslararası entegrasyona ve rekabet gücünün artmasına katkıda bulunmak için toplandıklarını söyledi.

Dicle Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ,Siirt, Mardin,Şırnak ve Batman’dan gelen işadamlarına, amaçlarının SRC 3 bölgesinde bulunan Siirt, Mardin,Şırnak ve Batman illerinden yatırım yaparak istihdama yönelik iş alanları oluşturmak isteyen Dicle Sifed’e bağlı mensup iş adamlarıyla Ajans’ı buluşturmak olduğunu söyledi.

SRC 3 bölgesinde bulunan Siirt, Mardin, Şırnak ve Batmanlı yatırımcıların söz konusu programlardan şehirlerinin azami ölçüde yararlanması ve istihdama yönelik adımların güçlü bir şekilde atılabilmesi için başta iş çevreleri ve yöneticilere görevler düştüğünü bu konuda herkesin üzerine düşeni fazlasıyla yapması gerektiğini belirtti.

Yılmaz Altındağ,Dicle Sanayi ve İş Dünyası Federasyonuna (DİCLESİFED) bağlı mensup işadamlarını yakından tanıdığını, diğer işadamları dernekleri gibi Bölgeye yatırım yapan, istihdam sağlamayı amaçlayan bir ekonomi çevresiyle bir arada bulunuyor olmanın heyecanını yaşadığını kaydetti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.