Bu haber kez okundu.

Damızlık Koç ve Teke Dağıtımı Yapıldı
banner229
Siirt'te hayvancılıkla uğraşan 135 yetiştirici, yüzde 80 devlet desteğiyle damızlık erkek hayvan sahibi oldu.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nca Doğu Anadolu Projesi (DAP), Güneydoğu Anadolu Projesi (GAP), Konya Ovası Projesi (KOP) ve Doğu Karadeniz Projesi (DOKAP) kapsamındaki illerde hayvancılık yatırımlarının desteklenmesi kapsamında Siirtli yetiştiricilere 974 koç ve teke dağıtıldı.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İzzet Murat, tekelerin dağıtım töreninde yaptığı açıklamada, projenin toplam bedelinin 1 milyon 122 bin lira olduğunu ve bunun yüzde 80'inin yetiştiricilere hibe olarak ödeneceğini söyledi. Projeyle hayvancılık yatırımlarının desteklendiğini ifade eden Murat, "Destekleme kapsamında ilimizde 135 yetiştiricimizin başvurusu kabul edildi. Bu başvurular bakanlığımızca onaylanarak 135 işletmemize 522 koç ile 452 teke dağıtımını yapacağız. Şu an bu kapsamda kıl keçisinin dağıtımını gerçekleştirdik.
Projeden yararlanan üreticilerimizin aldıkları koç ve teke bedelinin yüzde 80'i dağıtımlarımız bittikten sonra bakanlığımız tarafından üreticilerimizin hesaplarına hibe olarak aktarılacak" şeklinde konuştu.
Projenin 2018 yılına kadar devam edeceğini dile getiren Murat, yatırımcıların uygulanacak her bir hibe destek konusundan bir kez yararlanabileceğini belirtti.
 Yetiştiricilerin projeye başvurmalarını beklediklerini aktaran Murat, şunları kaydetti: "Hibe desteklemesinden Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı TÜRKVET veri tabanına ve Koyun Keçi Kayıt Sistemine kayıtlı en az 10, en fazla 49 baş anaç sığır veya en az 100, en fazla 200 baş anaç koyun-keçi kapasiteli, başvuru tarihinden en az 1 yıl önce kayıt altına alınmış aktif işletmesi olan gerçek ve tüzel kişiler yararlanabiliyor.
Projeden yararlanmak isteyenlerin il müdürlüğümüze başvurmalarını bekliyoruz. Ayrıca projeden yararlanan ve yüzde 80 hibe ile koç ve teke alan yetiştiricilerimize bol kazançlar diliyorum." 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.