Bu haber kez okundu.

Coşkun, Ailesinin Evini Valilik Tamamlayacak
banner229

Siirt'in Şirvan ilçesinde baba ve iki oğlunun hayatını kaybettiği, anne ve 4 çocuğun ise yaralandığı göçükte kalan ailenin taşınma hazırlığı yaptığı ancak sıva işlerinin bitirilmesini beklediği yeni evlerini valilik tamamlayacak.

Şirvan Kaymakamlığı ise aileye sosyal ve psikolojik destek verecek.

Siirt'in Şirvan ilçesi Soğanlı köyünde dün Coşkun ailesinin yaşadığı toprak evin çökmesi sonucu baba Cemal Coşkun (40) ile oğulları Yusuf (15) ve Ömer (5) hayatını kaybetmiş, anne Cemile (37) ile çocukları Gamze (2), Sinan (9), Zeynel (13) ve Büşra yaralanmıştı.

Hayatını kaybeden baba ve oğullarının cenazeleri, Siirt Devlet Hastanesinde yapılan otopsilerinin ardından dün getirildikleri köy mezarlığında defnedilmişti.

Göçüğün ardından ailenin çöken evlerinin yanında yeni bir ev yaptırdığı ve bu evin kapı-pencereleri ile iç ve dış sıvası için 25-30 bin TL gerektiği için tamamlayamadığı belirtilmişti.

Vali Vekili Bünyamin Kuş, beraberinde Belediye Başkan Vekili Ceyhun Dilşad Taşkın, Vali Yardımcısı Yunus Koç ve kamu kurum temsilcileriyle köye gelerek Coşkun ailesini ziyaret etti.

Aileye başsağlığı dileklerini ileten Kuş, devlet olarak her zaman Coşkun ailesinin yanında olacaklarını söyledi. Ailenin çöken evinin yanında yeni ev inşa ettiğini anımsatan Kuş, "Sayın Valimiz Ali Fuat Atik'in talimatlarıyla yarım kalan evin inşaatını Şirvan Kaymakamlığı tamamlayacak. Allah bir daha böyle acılar yaşatmasın." dedi.

Baba Coşkun'un babası Hakim Coşkun da olayın ilk anından itibaren kendilerini yalnız bırakmayan devlet yetkililerine teşekkür etti.

YARALILAR HASTANEDEN TABURCU EDİLDİ

Siirt'in Şirvan ilçesinde iki katlı kerpiç evin çökmesi sonucu baba ve iki çocuğunun hayatını kaybettiği olayda yaralanan anne ve 4 çocuğu taburcu oldu.

Soğanlı köyünde iki katlı kerpiç evin aşırı yağış nedeniyle çökmesi sonucu, göçük altında kalan güvenlik korucusu baba Cemal Coşkun (37) ile çocukları Yusuf (15) ve Ömer'in (4) hayatını kaybettiği olayda, enkazdan yaralı çıkarılan anne Cemile Coşkun (37) ile çocukları Gamze (2), Sinan (9), Zeynel (13) ve Büşra (11), Siirt Devlet Hastanesindeki tedavilerinin ardından taburcu edildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.