Bu haber kez okundu.

Başkan Kuzu, Nihat Özdemir'le Birlikte İşsizlik ve Ulaşım Sorununu Çözeceğiz
banner229

1 Ekim’de yapılacak olan seçimlerde tekrar aday olan Siirt Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Başkanı Güven Kuzu, Siirt'in sorunları ve çözüm önerilerinin üç ana başlık altında topladığını söyledi.

1 Ekim 2017 pazar günü yapılacak Ticaret ve Sanayi Odası seçimlerinde oy kullanacak üyelerden destek isteyen Kuzu, yeni dönemde önemli hedefler içerisinde olacaklarını, Siirt'in önemli bir sorunu olan işsizlik ve ulaşım konusuna değineceklerini söyleyen Başkan Kuzu,Oda Meclis Başkanı Nihat Özdemir ile Siirt'in sorunlarını, en yetkili siyaset ve bürokratlara aktardıklarında tüm kapıların kendilerine sonuna kadar açıldığını ve Nihat Özdemir faktörünün Siirt için çok önemli bir fırsat olduğunu söyledi.

Siirt TSO'nun Siirt'in vitrini olduğunu ve yeni dönemde bu vitrini Nihat Özdemir gibi değerli şahsiyetin de içinde bulunduğu güzel bir ekiple doldurarak yola devam etmeyi planladıklarını belirten Kuzu, oy kullanacak tüm üyelerden destek beklediklerini söyledi. 

Ulaşım, tarım ve hayvancılık ile bunlara bağlı istihdamın artırılmasının üç önemli sorun olduğunu aktaran Kuzu, "Ulaşım, 1998 yılında ihale edilen fakat daha tamamlanamayan Siirt-Eruh, Eruh-Şırnak yolunun bitirilmesi için gereken ödeneğin aktarılması ve yolun tamamlanması sağlanmalı. Siirt-Pervari, Pervari-Van yolunun yatırım programına alınması, Kurtalan ilçemizdeki mevcut demiryolunun şehir merkezine kadar uzatılması gerekir.

Çevre yolunun Organize Sanayi Bölgesi (OSB) bağlantısının yapılması halinde ilimizin ticaretine yönelik taşımacılığı cazip hale getirecek ve bunun sonucunda sanayicimizin tüccarımızın rekabet gücü artacaktır.

Çevre illerimizle bağlantımızı sağlayan Siirt-Kurtalan, Kurtalan-Batman bölünmüş yollarımızın bir an önce tamamlanması,Hava limanı, Kara yolları yapım çalışmaları Siirt’in en büyük sorunların başında gelen hava yolları uçuşu konusunda, Ekim ayı ortasında Kasım ayı başında Özel bir hava yolları şirketi Siirt’e uçuş seferlerini başlatacağını, havaalanımızın tekrar hizmete girmesiyle beraber ihtiyaca cevap verebilmesi için yeni terminal binası yapımı, ayrıca iniş ve kalkışlarda açısal olarak sıkıntı yaşandığından istikametinin döndürülebilirliği ölçülmeli bu sağlanabilirse çok daha az maliyetle büyük gövdeli uçaklar piste inebilecek hale gelecektir.  Başkan Kuzu, Yol çalışmaları konusunda da aynı gelişmeler söz konusu, Siirt-Batman kara yolu çalışmalarının yakında başlıyacağının müjdesini verdi.

İlimizde Tarım ve Kırsal kalkınmayı Destekleme Kurumu'nun kuruluşunun gerçekleşmesi halinde ilimiz, önümüzdeki yılın Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu desteklerinden daha fazla yararlanacaktır. Tarım hayvancılıkta hükümetimizin sağladıkları kırsal kalkınma desteklerine devam etmesi ilimizde tarıma dayalı sanayi tesislerini arttıracaktır.

İlimizin sulanabilir tarım arazileri yüzde 14'tür, DSİ'nin sulanabilir arazilerin tespiti ve altyapı projelerini geliştirmeleri halinde tarımdaki sulanabilir arazilerin oranı artacaktır. Bu da tarımdaki istihdamı arttıracaktır" dedi.

Siirt fıstığının geliştirilmesi için fıstıkçılık deneme, araştırma istasyonu kurulması gerektiğini de dile getiren Kuzu, fıstık meyve bahçesi oluşturmak için verilen sertifikalı fidan desteğinin iki katına çıkarılması durumunda ilin tarımına büyük katkı sağlayacağını söyledi.

Kuzu, "İlimizde organize hayvancılık bölgesine ihtiyaç vardır. Organize hayvancılık bölgesinin kurulması halinde tarım ve hayvancılığın gelişmesine büyük katkısı olacaktır. İlimizde de genç çiftçiler projesi kapsamında desteklenecek çiftçi sayısının bölgenin gelişmişlik durumuna göre daha fazla arttırılması istihdama büyük katkı sağlayacaktır.

İlimiz maden açısından zengin rezervlere sahiptir. Şirvan maden köyümüzde bulunan zenginleştirilmiş bakır madeninin mamule dönüştürülmesi için devlet eliyle tesis yapılması halinde ilimiz ekonomisine ve istihdamına büyük katkı sağlanacaktır" diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
alı çaycı 7 yıl önce

işte adam gibi adam doğuya güç katacak insanlardan yeni yürkiyenın fertleri işsizliği önliyecek çöp konteynırın başındaki ekmek kırıntılarına marus kalmış insanlarımıza el uzatacak iş adamlarımızdan türkiyede ilk ve son işadamlarımız yeni türkiye ve siirt halkımız sizinle gurur duyuyor Allah yar ve yardımcınız olsun

Avatar
aslan kaya 7 yıl önce

Allah sizden razı olson

Avatar
ahmet 7 yıl önce

Nihat bey Siirte güzel şeylere yapıyor, bir çimento, bir iki baraj ve en son çetin barajını yapacak, ALLAH razı olsun, ticaret odası başkanlığı onun hakkıdır.