Bu haber kez okundu.

Başkan Çalapkulu, Vatandaşlara Cumhurbaşkanlığı Sistemini Anlatıyor
banner229

AK Parti il Başkanı Fuat Özgür Çalapkulu Anayasa değişikliği ve cumhurbaşkanlığı sistemini vatandaşlara anlatmaya devam ediyor.

AK Parti Siirt İl Başkanı Fuat Özgür Çalapkulu, 16 Nisan’da yapılacak referandum ile ilgili vatandaşları ziyaret ederek, cumhurbaşkanlığı sistemini anlatıyor. Başkan Çalapkulu, Anayasa değişikliği ve cumhurbaşkanlığı sistemini anlatmak için kuyumcular çarşısı esnafını ziyaret etti.

AK Parti Siirt İl Başkanı Fuat Özgür Çalapkulu, kuyumcular çarşısında bulunan Yeni mahalle muhtarı Mahmut Çevik, Kooperatif Mahallesi Muhtarı Metin Barbarosoğlu ve Bahçelievler Muhtarı Erdoğan Danış’la bir araya gelerek sorunlarını dinledi.

AK Parti Siirt İl Başkanı Fuat Özgür Çalapkulu burada yaptığı açıklamada, “ 16 Nisan’da yapılacak Halk oylaması ülkemiz için büyük önem arz ediyor. Biliyorsunuz bu süreçle birlikte daha istikrarlı bir yönetim biçimi gelmiş olacak.

Muhalefet partisinin dediğini gibi ortada bir rejim değişimi yok. Vereceğimiz evet oylarıyla birlikte sistem değişikliği olacak ve istikrar sağlanmış olarak, kararlar daha hızlı verilmiş olacak. Bürokrasiden kaynaklı zaman kaybı olmayacak” şeklinde konuştu.

AK Parti Siirt İl Başkanı Fuat Özgür Çalapkulu, “Milletvekillerimiz gereğini yapmışlardır. İradeyi sahibine yani, milletimize teslim etmişlerdir. Milletimiz referandumda gereken ‘evet’ oylarını verecektir. Bundan bizlerin hiç şüphesi yoktur” dedi.

16 Nisan’da yapılacak olan anayasa değişikliğinin Türkiye’nin önünü açacağını, yarınlara daha güç bir Türkiye hazırlayacağını savunan Başkan Çalapkulu şöyle dedi: Güçlü Türkiye, düşmanlara korku salan Türkiye, geliyor. Bazıları, bunun için karşı koymaktadırlar. Bunu Gezi Parkı olaylarında 15 Temmuz hain darbe girişiminde yaptıkları gibi milletin iradesini yok saymaktadırlar. Fakat yine aziz milletimiz, gereken cevabı verecektir.

“Biz, milletimize güvenerek yola çıktık.”

16 Nisan’da yapılacak referandum da, AK Parti teşkilatlarının sahada olacağını belirten Başkan Çalapkulu, Referandum sürecinde ilimiz ve ilçelerini tek tek gezerek cumhurbaşkanlığı sisteminin vatandaşlara anlatmaya devam edeceklerini söyledi.

Sistemin neler getireceğini esnaflara anlatan AK Parti Siirt İl Başkanı Fuat Özgür Çalapkulu, yeni sistemde yasamayı da yürütmeyi de doğrudan milletin oluşturduğunu, kanun yapma tekelini elinde bulunduran TBMM’nin hem çıkaracağı kanunlarla hem de araştırma, inceleme, yazılı soru ve soruşturma mekanizmalarıyla denetim yetkisini daha etkin bir biçimde kullanacağını aktardı.

Sistemin yürütmedeki iki başlılığı ortadan kaldıracağını belirten Başkan Çalapkulu, Cumhurbaşkanının, devletin ve yürütmenin başı olacağını ifade etti. Cumhurbaşkanının, mevcut anayasada yetkilerle donatıldığını ancak sorumsuz konumda olduğunu, yeni sistemle Cumhurbaşkanının hem Meclise hem de millete karşı sorumlu hale geleceğini vurguladı.

AK Parti Siirt İl Başkanı Fuat Özgür Çalapkulu, “Milletimiz, Cumhurbaşkanını ayrı, milletvekillerini ayrı seçecek bu sistemde milletvekilleri bakan olamayacak. Bakan olabilmesi için milletvekilliğinden istifa etmesi gerekecek. Bakanları, Cumhurbaşkanı dışarıdan atayabilecektir. Şuan ki sistemde Cumhurbaşkanı sadece vatana ihanetten yargılanabilir. Diğer hiç bir suçtan yargılanamaz. Yeni anayasa Cumhurbaşkanının milletvekillerinin oylaması sonucunda yargılanmasının önünü açmaktadır. Bu sistem Türkiye’nin önünü açacak ve gelişen Türkiye’nin ihtiyaçlarını karşılayacaktır” dedi. Başkan Çalapkulu, bir başka anlatımla Cumhurbaşkanlığı sistemi modelinde yetki kullanıp da sorumlu olmayan hiçbir makam ve kişinin kalmayacağını kaydetti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.