Bu haber kez okundu.

BARIŞ YÜRÜYÜŞÜ YAPILDI
banner229
Siirt’te barış ve demokrasi yürüyüşü yapıldı. Son günlerde ülkemizde meydana gelen olaylara dikkat çekmek ve çözüm sürecine devam edilmesini sağlamak amacıyla Siirt Belediyesi Siirt Barosu, Tabipler Odası, HDP, BDP il başkanlıkları, Kent Meclisi ve Siirt Gönülleri Platformunun da dahil olduğu 36 kamu kurum ve kuruluşu ile sivil toplum örgütünün düzenlediği yürüyüş Siirt Belediyesi önünde başladı.
 Binlerce kişi barışı isteyen sloganlar eşliğinde Barış Mahallesindeki Orhan Doğan parkına doğru yürüdü. Burada 36 kurum adına ortak açıklamayı Tabipler Odası adına barış aktivisti Dr.Ekrem Bilek okudu. Açıklamada “Barış demokrasi ve özgürlüklerden rahatsız olanlar özellikle 7 Haziran seçimleri sonrası ülkenin çatışmaya kaosa sürüklenmesi konusunda provakasyonlar yapmaya başlayarak Türkiye halklarını birbirine düşürerek çatışma ortamına sürüklemeye çalışmaktadırlar.
 Onlar ne kadar savaş çığlıkları atıyorlarsa biz barışseverlerde bin kere daha kararlı olup barışı haykırmalıyız. Acilen Osloyla başlayan ve İmralı da perçinleşen ve devlet nezdinde kabul görülen çatışmasızlık ortamını yeniden tesis etmek için eller tetikten çekilmeli, siyasi partiler parti ve şahsi çıkarları bir tarafa bırakılıp parlamento bünyesinde bir araya gelip savaşı değil barışı konuşmalı, barış sürecine tuzakların oluşmaması için bağımsız aydınların sivil toplum örgütlerinin İmralı sürecine dahil edilip sürecin şeffaflaştırılması gereklidir.” Denildi.
Gelinen aşamada 30 yıldır devam eden Kürt sorununun şiddet ile çözülemeyeceğini ortaya çıkardığı belirtilen açıklamada, güvenlikçi politikalardan vazgeçilip diyalog ve çözümün önünün açılması istendi. Açıklamanın son bölümünde çözüm sürecinin tekrar ve şeffaf bir şekilde başlatılması gerektiği belirtilerek ”Kapalı kapılar ardında yürütülen içeriği ve yol haritası toplumdan gizlenen çözüm sürecinin halka açık şeffaf bir şekilde yapılması karşılıklı güvensizlikleri ortadan kaldırarak halkın sivil toplum örgütlerinin bu sürece daha güçlü sahip çıkmasını sağlayacaktır.”
Dr.Bilek’in konuşmasının ardından HDP Siirt Milletvekili Hatice Seviptekin’de bir konuşma yaptı ve barışa vurgu yaptı. Bu yürüyüşün düzenlenmesine katkıları olan kuruluşlara tebrik ve teşekkür eden Seviptekin “Bir anne olarak sivil toplum örgütlerimize ve öncülük eden kuruluşlarımıza teşekkür ediyorum. Annelerin gözyaşlarının dili yok dini yok ırkı yok. Anneler ağladığı zaman feryatlar tek yürekten çıkıyor, ağıtlar bir ağızdan çıkıyor. Çünkü anneler evlatlarını kara toprağa gömüyorlar. Peki bu kara toprağa gömerken neden savaş ta barış değil. Bu soruyu sorarken Oslo görüşmelerinden itibaren bütün Türkiye halkları bu umutla bekliyoruz. Bu umut barış umududur. Bu umut, müzakere çözüm sonucunun beklentisi barış olmasıdır.
 Fakat 7 Haziranla beraber birileri tekrardan Türkiye’de ki bütün halkların bütün annelerin gözyaşlarını akıtmaya başladı. Siirt halkı olarak sizleri bir kez daha tebrik ediyorum. Buradan sesleniyoruz; Çözüm süreci Amedle beraber başladı, Amedle beraber bitsin. Çözüm süreci Dolmabahçe mutabakatı ile nasıl devam etmesi gerekiyorsa bu gün tekrar başlasın.” Dedi. Seviptekin son günlerde yapılan güvenlik operasyonlarına değinerek Davutoğlu ve Erdoğan’a seslendi ve annelerin gözyaşlarını görerek, hemen barışın tesis edilmesini istedi. Açıklamanın ardından yürüyüşe katılanlar olaysız bir şekilde dağıldı. Yürüyüşe belediye eş başkanları Tuncer Bakırhan ve Belkisa Beştaş Epözdemir,Siirt Barosu Başkanı M.Cemal Acar ve diğer sivil toplum örgütü temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
haktan 9 yıl önce

hiç samimi değilsiniz, 6-7 ekim olaylarında 55 kişi öldürüldü, milyarlarca kamu ve halka zarar verildi, o kadar da şehit veriliyor, şimdiye kadar barış yürüyüşü, yapmadınız, ama ucu size dokundu mu hemen çıkıyorsunuz meydanlara barış naraları atıyorsunuz, artık yemezler