Bu haber kez okundu.

   Antalya Siirtliler Vakfı Çalışmalarına Hızlı Başladı
banner229
Geçen ay içerisinde kurulan Antalya Siirtliler Vakfı ilk projesini yakında hayata geçiriyor. Vakıf Başkanı Tarkan Göncü ve Yönetim Kurulu üyeleri Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal’la yaptıkları görüşmeler neticesinde yakın zamanda Siirtlilerinde taziyelerini yapabilecekleri içinde de gasilhanenin olacağı bir taziye evinin yapılacağını söyledi.
  Merkezi İstanbul'da bulunan Siirt Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Vakfı Antalya Şubesi Başkanlığı'na getirilen Tarkan Göncü, yeni kurulan Antalya Şubesi'nin, Siirtlilerin Akdeniz'e açılan kapısı olacağını söyledi.
Siirt Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Vakfı Antalya Şubesi Başkanı Tarkan Göncü, yakın zaman önce kurdukları şubelerine ilişkin açıklamalarda bulundu. Şubenin Antalya'da yaşayan Siirtlilerden oluştuğunu aktaran Göncü, Mezopotamya'nın kadim kenti olan Siirt'i, Akdeniz'e ve Osmanlının başkenti olan İstanbul ile bağlantısını sağlayacak bir köprü oluşturmayı hedeflediklerini söyledi.
 Siirt'te tüm halklar arasında birlikte yaşama kültürünü oluşturmak, tarihi ve kültürel zenginliğini korumayı kendilerine rehber edileceklerini belirten Göncü, "Nereden geleceğini bilmeyenin bir toplum geleceğini de inşa edemez. Biz de nereden geldiğimizi çok iyi bildiğimizden, gelecek nesillere aktarmak üzere emanet olarak aldığımız Siirt şehir kültürünü korumak ve tüm halkların bir arada barış ve kardeşçe yaşamasını sağlayacak çalışmalar yapmak için Antalya'da imkanlar ölçüsünde çalışmalarımızı sürdüreceğiz" dedi.
Antalya vakfının bugünden itibaren her türlü sosyal ve kültürel etkinlik ve faaliyetlerde Siirt yararını gözeteceğini dile getiren Şube Başkanı Göncü, kültürümüzde var olan taziye, kına gecesi, sıra gecesi, sohbet gecesi gibi etkinliklere katılacaklarını, ülkenin toplumsal sorunlarına ise çeşitli konferans ve paneller tertipleyerek çözüm önerileri ve projeler geliştirerek katkıda bulunacağını sözlerine ekledi.
Siirt Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Vakfı Antalya Şubesi yönetim kurulu başkan yardımcılığına ise İdris Koyuncu, Erdal Tan getirildi. Vakıf şube yönetimi, Antalya Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal’la bir araya gelerek Antalya Siirtliler Vakfı işbirliğinde bir taziye evi ve gasılhanenin yapılacağının müjdesini vererek, Murtapaşa belediyesi ile ortak projelerin yapılacağını ifade ettiler.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.